ferling, art.pecs
ferling, art.pecs

Art.Pécs: lokális művészeti sokszínűség

Szponzorált tartalom

blank
blank

H I R D E T É S

A FERLING Kft. Digital üzletága Pécs Megyei Jogú Város önkormányzatával közösen hiánypótló weboldalt hozott létre, ahol közel 150 helyi képzőművész munkássága ismerhető meg.

Az ArtPécs kezdeményezés célja, hogy összegyűjtse és bemutassa a Pécsett, vagy Baranyában élő és alkotó, képző- és iparművészeket, továbbá, hogy támogassa a helyi művészeti közösséget.

A pécsi és baranyai művészek „seregszemléje” szinte már hagyomány, hiszen a Pécsi Galéria 1978 óta rendszeresen szervezett közös kiállításokat, amelyekről számos katalógust, könyvet jelentettek meg. A jelenlegi art.pecs.hu oldal kiindulási állapotához a 2020-ban, az M21 Galériában megrendezett Állapotfelmérés| 2019 kiállításon résztvevő művészek kaptak felkérést. Az általuk küldött anyagokkal a weboldal folyamatosan bővül, valamint további művészek is csatlakozhatnak a kiírt feltételek szerint.

A projekt további célja, hogy a jövőben újabb művészeti területekkel (következő lépésként fotográfia, média művészet, építészet) bővülve a pécsi művészeti élet más szereplői is bemutatkozhassanak a felületen, láthatóvá téve Pécs város sokszínű és szerteágazó művészeti közösségét.

Városmarketing Gyémánt Díjat nyert az ART.Pécs

A pécsi művészeket bemutató weboldal rangos szakmai elismerésben is részesült.

Kilencedik alkalommal hirdette meg a Magyar Marketing Szövetség és a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézete a Városmarketing Gyémánt Díjat. Ebben az évben rekordszámú pályázat érkezett be, összesen 183 városmarketing programmal pályáztak közel 40 városból. A pályázatokat egy 50 fős független szakmai zsűri bírálta el, akik a meghatározott bírálati szempontok mellett a színvonalasnak ítélt városmarketing tevékenységeket díjazta.

Pécs részéről olyan programok nyertek Városmarketing Gyémánt díjat, amelyek tudatosan, közvetlenül hozzájárultak a város imázsának, ismertségének és elismertségének növeléséhez, valamint a helyi közösséget támogatták, segítették.

A FERLING Kft. büszkén jelentette be, hogy a „Marketingstratégiai, márka- és identitásépítési, arculati program” kategóriában Városmarketing Gyémánt Díjjal ismerték el az ART.Pécs weboldalukat.

H I R D E T É S