4B Egyesulet_kep_Lobbi parti, Baranya
4B Egyesulet_kep_Lobbi parti, Baranya

Nem elég jónak lenni, jónak is kell látszani – mutassuk meg az országnak, hogy Baranya miért jó hely!

Szponzorált tartalom.

blank
blank

H I R D E T É S

Elég egy kicsit jobban körülnézni, és rögtön kiderül: Baranyában sikertörténetekkel van tele a kamra. Ez a legelső és legfőbb tanulsága annak a közös munkának, amely egy évvel ezelőtt több baranyai cégtulajdonos és cégvezető önkéntes munkájával vette kezdetét.

A Baranyáért Egyesületet 2022 végén megalapító, a térség fejlődésében elkötelezett, ahhoz ezer szállal kötődő pécsi és baranyai cégtulajdonosok, és – vezetők tudományos, szakmai ismeretterjesztő és üzleti események szervezésével, marketingkampányok létrehozásával egyebek mellett ezekre a sikerekre szeretnék ráirányítani a széles közvélemény figyelmét. Hogy országnak, világnak, közel és távol bemutathassák: Baranya egy vonzó hely, ahol jó élni, ahová jó megérkezni, ahol érdemes maradni, ahol lehet fejlődni, és ahol sikeres projektek kaphatnak szárnyra.

Az egyesület hivatalos neve a “Baranyáért Közhasznú Egyesület”, és székhelye Pécs városában található. Alapvető célja a Baranya régió gazdasági és társadalmi fejlődésének támogatása, melyet többféle módon próbálnak elérni.

Az egyesület tevékenysége során tudományos, szakmai ismeretterjesztő és üzleti eseményeket szervez, amelyek elősegítik a régió gazdaságának felpezsdítését. Ezek a rendezvények lehetőséget biztosítanak a régió vállalkozásai és cégei számára, hogy bemutassák magukat és projektjeiket.

Az események mellett folyamatos marketingkampányokkal is támogatja a projektjeit, amelyek hozzájárulnak a régió ismertségének növeléséhez. Ezek a kampányok kiemelik Baranya gazdasági lehetőségeit és vonzerejét, vonzó célpontként az elérhető senior munkavállalók és fiatal tehetségek számára.

Az egyesület már több sikeres rendezvényen van túl, melyek a régió bemutatását és a gazdasági fejlődés támogatását szolgálják.

Az első Pécsi Cégek Éjszakája eltökélt, lelkes vállalkozók összefogása által megvalósult esemény, melynek során a munkakeresőknek, fiatal tehetségeknek lehetőségük adódott kötetlenül, egy pohár ital mellett helyi cégek munkavállalóival, döntéshozóival beszélgetni a belváros vendéglátó helyein. Az est folyamán a pécsi Trezorban kvíz és szakértők karrierrel kapcsolatos beszélgetései, előadásai várták az esemény iránt érdeklődőket. Ez akkoriban egy teljesen alulról jövő kezdeményezés volt, mégis 22 helyszínt és 40 céget mozgatott meg. Az eseménynek olyannyira pozitív visszhangja volt, hogy ősszel ismét megrendezték.

Az őszi kiadásban – Pécsi Cégek Éjszakája 2.0 – Őszi Állásszüret – már akkora érdeklődésnek örvendett, hogy bővíteni kellett a részvételt a pécsi Király utcán túlra is: ezúttal a Széchenyi téren, valamint a Jókai téren lévő vendéglátók is csatlakoztak az eseményhez és fogadtak cégeket. A weboldali regisztráció előfeltétele volt az eseményen való részvételnek, így a regisztrált cégek egy térképen jelentek meg, és minden érdeklődő tudta követni a telefonján az őszi állásszüreten, hogy melyik cég melyik vendéglátó egységben található meg. Pécs belvárosát elárasztották az emberek, több, mint 50 cég vett részt a rendezvényen. Az egész estét networking esemény előzte meg, ahová cégek vezetőit és kísérőiket várták szeretettel a rendezők egy közös koccintásra és beszélgetésre a Jókai Rendezvényházban.

Miután a pécsi belvárost két alkalommal is megtöltötték már egy-egy éjszakára a Pécsett és Baranyában működő cégek, vállalkozások, várható volt a nagy sikerű program folytatása. A Business Night 4 Baranya 2023-ban június 2-án került megrendezésre. A rendezvény célja ismételten az volt, hogy helyi vállalkozásokkal, azok vezetőivel, képviselőivel rendhagyó körülmények között ismerkedhessenek az érdeklődők, vagy akár munkát is találhassanak maguknak. A Pécs belvárosában lévő vendéglátóhelyeket megtöltő kötetlen hangulatú esemény mind a munkavállalók, mind a fiatal tehetségek, egyetemisták számára is izgalmas találkozásokat rejtett magában.

Az esemény keretei között továbbá beszélgetéseket rendeztek a szervezők három különböző helyen Pécs belvárosában, 3 különböző témában, melyeken szakértőket hallgathattak az érdeklődők.

Az egyesület a Zsolnay-negyedben tartott, „100 baranyai siker” nevet viselő rendezvénye nem meglepő módon azért kapta ezt a nevet, mert épp ennyi siker sztorit, szervezetet választottak ki, amelyek az utóbbi időben jelentősen hozzáárultak ahhoz, hogy a régió jó hírét vigyék szerte az országban. Az egyesület további célja, hogy ezt a számot folyamatosan bővítse, hiszen ennél sokkal több sikernek ad otthon Baranya, csak eddig nem kapnak ezek a projektek, vállalkozások, lehetőségek, elég figyelmet.

A Baranyáért Közhasznú Egyesület komoly elkötelezettséggel dolgozik Baranya régió gazdasági és társadalmi fejlődéséért. Az általuk szervezett rendezvények és kampányok segítenek bemutatni a régió gazdasági potenciálját és lehetőségeit. Az egyesület elkötelezetten támogatja a munkahelyteremtést, a lakosság vonzását a régióba, valamint a fontos üzleti és társadalmi projektek kezdeményezését. Baranya egy élhető és sikeres régió, és az egyesület munkája hozzájárul ennek bemutatásához és erősítéséhez.


A Baranyáért Egyesületről további információ az egyesület honlapján, valamint Facebook és LinkedIn oldalán található.

H I R D E T É S