pécsi cégek éjszakája, munka, karrier, álláslehetőség
Fotó: Pécsi Cégek Éjszakája

Pécsi Cégek Éjszakája: ilyen volt az őszi kiadás

blank
blank

H I R D E T É S

Mintegy 40 vállalat mutatkozott be a második Pécsi Cégek Éjszakáján. Az eseményre október 7-én pénteken került sor, a történelmi belvárosban pedig szinte minden vendéglátóhelyen találhattak egy-egy résztvevő céget a látogatók, érdeklődők.

Az első Pécsi Cégek Éjszakájáról itt, a Karrier Trend oldalán is beszámoltunk, nagysikerű rendezvény pedig hamar kapott folytatást, hiszen október 7-én ismét találkozhattak egymással a cégek és az érdeklődők. A kapcsolatteremtésen túl közelebbről is megismerhették a látogatók az álláslehetőségeket, valamint a vállalatok munkatársai számára is egy jó kikapcsolódási, csapatépítési lehetőséget biztosított a rendezvény.

Nyereményjáték

Az esemény megnyitója 17 órakor kezdődött a Széchenyi téren, ahol a PTE Brass Band adta meg az alaphangulatot. Ekkor aktiválódott az “Ismerdkedj a cégekkel” elnevezésű nyereményjáték is, melynek lényege, hogy egy QR-kódot beolvasva vagy a 4baranya.hu oldalra látogatva az ott feltett kérdésekre kellett válaszolni. A cél az volt, hogy minimum öt jó válasz szülessen, ha ez ugyanis sikerült, akkor a játékos részt vett az esti sorsolásban, ahol aztán a részt vevő vállalatok által felajánlott értékes ajándékokat lehetett megnyerni.

Izgalmas programok

Ezt követően 17.30 és 18.30 között a Jókai Rendezvényházban VIP networking eseményre került sor a cégvezetők és kísérőik számára. Majd 19.30-tól a Szabadkikötőbe invitáltak mindent, ahol a Leőwey Zenei Műhely tevékenységét ismerhettük meg. 20 órától pedig tehetséges fiatalok közreműködésével jótékonysági koncert kezdődött. Az est teljes bevételét a pécsi műhely támogatására fordítják a szervezők.

Sorsolás

Ezek után 20.30-kor online sorsolták ki a nyereményjáték győzteseit, melyet a Pécsi Cégek Éjszakája Facebook-oldalon élőben közvetítettek. Ha lemaradtál róla, akkor itt visszanézhető.

A Jobcapital is ott volt

A rendezvényen a Jobcapital is részt vett, ők így emlékeztek meg az eseményről közösségi oldalukon:

“Nagyon örülünk, hogy ennyien érdeklődtetek a programjaink iránt és bízunk benne, hogy mindenki megkapta azt, amiért ellátogatott a rendezvényre. Rengeteg álláskeresővel sikerült beszélnünk, nagyon sok DISC személyiségtesztet készítettünk, ráadásul mindezeket hihetetlen jó hangulatban! Megrendeztük az első PTE-Kar-ok Karrier Quiz csatáját is, amelyben az ETK csapata nyert. Nagyon gratulálunk nekik! Bízunk benne, hogy 2023-ban is találkozunk a következő cégek éjszakáján”

Egyre sikeresebb

A rendezvény főszervezője szerint a kezdeményezés egyre sikeresebb. Eisenbacher Csaba elmondta, úgy véli, hogy a pezsgő belvárosi életet vegyítik a vállalkozói élettel, az zseniális dolog. “Azt látjuk, hogy gyakorlatilag magától három láb alakult ki. A cégek és a lakosság is kommunikálnak egymással, a cégek egymás között is, és nem utolsó sorban egy jópofa csapatépítő is.”

Újoncok

Pénteken a Király utcán végig sétálva számos céggel ismerkedhettek meg tehát a pécsiek, többen nyereményjátokkal is készültek, hogy még inkább felkeltsék a figyelmet. Volt olyan vállalat is, amelyik először vett részt a rendezvényen, holott már 16 éve működik Pécsen. Réder Anita, a Kontron Elektronics Kft. ügyvezetője elmondta, szeretnének új munkatársakat találni, de az este számukra egy csapatépítő tréninggel is felért.

Állásajánlattal is lehetett távozni

A kötetlen hangulatú beszélgetések során pedig akár szuper állásajánlatokkal a zsebükben is távozhattak az érdeklődök. A rendezvény tehát ismét hatalmas sikerrel zárult, így nagy eséllyel 2023-ban is visszatér, hogy ismét lehetőséget biztosítson a munkáltatóknak és a munkavállalóknak arra, hogy egymásra találjanak. Az esemény után a Ferling Kft. pedig így nyilatkozott: “Az esemény szervezőjének, a 4B (For Baranya) közösségnek – mely egy tavasszal alakult cégvezetőkből, cégtulajdonosokból álló csoport –, a Pécsi Cégek Éjszakájának első és második felvonása csak az első lépése volt, a jövőben további Baranya megyét, Pécset népszerűsítő kezdeményezések várhatók.”

H I R D E T É S