allaskereso, berkoltseg, ceg, tamogatas
Fotó: Freepik

Ezek a cégek már igényelhetik a bérköltség támogatást – Itt vannak a részletek!

blank
blank

H I R D E T É S

Már igényelhetnek bérköltség támogatást a vidéki álláskeresőket alkalmazó cégek, közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) .

Hétfőtől igényelhetnek bérköltség támogatást a vidéki álláskeresőket alkalmazó cégek. Elindult a Vállalkozások regionális munkaerő támogatása program. Amelyben az újonnan felvett, vidéken regisztrált álláskeresők után kaphatnak legfeljebb havi 150 ezer forint vissza nem térítendő támogatást a munkaadók. A 2022. augusztus 15-ével megnyíló lehetőséggel élőktől akár a bruttó bér és a szociális hozzájárulási adó háromnegyedét is átvállalhatja az állam.

A célcsoport

A Vállalkozások regionális munkaerő támogatása célzottan ösztönözheti több ezer nehezebb foglalkoztatási helyzetű, vidéki álláskereső elhelyezkedését. A célcsoportba tartozik, aki még nem töltötte be a 25. életévét, 25-30 év közötti pályakezdő, 50 év feletti, legfeljebb alapfokú iskolai végzettséggel rendelkezik, legalább 6 hónapja regisztrált álláskereső. Hasonlóképpen támogatható az is, aki legfeljebb 30 napja lépett ki a közfoglalkoztatásból, megváltozott munkaképességű vagy kisgyermeket nevel. Továbbá ápolási díjban részesül, vagy a dokumentációban felsorolt vidéki kistelepülések valamelyikén lakik, olvasható a közleményben.

A bérköltség támogatás mértéke

A támogatás mértéke a fenti csoportok legalább egyikébe besorolható álláskereső foglalkoztatása esetén a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és ténylegesen átutalt szociális hozzájárulási adó fele. Ha az újonnan felvett munkatárs több felsorolt kritériumnak is megfelel, a vállalkozás a bruttó bér és szocho 75 százalékáig igényelhet támogatást. A munkaadó teljes, napi 8 órás munkaidő esetén, egy álláskereső után legfeljebb havi 150 ezer forint bértámogatást kaphat legfeljebb hat hónapon át, derül ki a Technológiai és Ipari Minisztérium közleményéből.

Itt érhető el

Az új program Budapesten és Pest megyén kívül az ország minden részében, az összes vidéki régióban elérhető. Közép-Magyarországon pedig változatlanul pályázható a Vállalkozások munkaerő támogatása. Az összesen 32 milliárd forint állami hozzájárulásnak köszönhetően országszerte mintegy 50 ezer álláskereső helyezkedett már el, közölték. Szintén hétfőn nyílik újra a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program, ahogy ismét igényelhető az álláskeresők lakhatási és utazási támogatása is. A támogatások részleteiről a munka.hu foglalkoztatási portálon érdemes tájékozódni, zárta közleményét a TIM.

Forrás: MTI
Fotó: Freepik

H I R D E T É S