környezetvédelem, zöld munkahely, zöld iroda, eco
környezetvédelem, zöld munkahely, zöld iroda, eco

Egy pécsi iroda is a környezetvédelem mellett tette le a voksát

Szponzorált tartalom

blank
blank

H I R D E T É S

Közös ötletek, közös siker, zöld munkakörnyezet

Az országszerte ismert és elismert pécsi székhelyű PR ügynökség, a FERLING Kft. évek óta arra törekszik, hogy működése a lehető legfentarthatóbb módon történjen. A környezettudatosság náluk nem csak az alapelveik között szerepel, de a mindennapjaikat is átövezi. Az ügynökség belsős, Zöld Iroda programjának keretében tudatos lépéseket tesznek egy fenntarthatóbb irodai környezetért.

Az emberiségnek – egyelőre – egyetlen otthona van, a Föld, amelyet épségben meg kell őriznünk a saját magunk és a következő generációk számára is. A nyersanyagok és erőforrások jelentős részét irodák használják fel. Évekkel ezelőtt éppen ezért kezdett el az ügynökség tudatosan figyelni a környezetvédelemre, amelynek az egyik leghatékonyabb módja az, ha „kizöldítik” az irodát. Tegye fel a kezét az, aki nem szeretne élhetőbb, tisztább környezetet maga körül!

Abban hisznek, hogy kis változtatásokkal is jelentős javulást érhetnek el, amelyekkel egészséges munkakörnyezetet teremtenek meg kollégáiknak, és egyben csökkentik az ügynökség környezeti hatását is. 2018-ban éppen ezért vezették be a Zöld Iroda programot, hogy tudatosabban haladjanak a környezettudatosság útján.

Az elmúlt évek során véghez vitt zöld cselekvéseik:

 • Tudatosan kerülik a túlfogyasztást, és a felesleges készletek felhalmozását, a pazarlást. A hűtőt gyakran ellenőrzik, így a tejnek ideje sincsen megromlani. A fenntarthatóság jegyében – és a kollégák igényeinek megfelelően – már nem csak tehéntej, de növényi alternatívák is megtalálhatóak a hűtőjük polcain.
 • Rendszeresen használják a mosogatógépet a kézi mosogatás helyett, ezzel is rengeteg vizet megspórolva.
 • Palackos ásványvizek helyett vízszűrő berendezést használnak, ezzel ösztönözve a kollégákat, hogy műanyag csomagolástól mentes vizet fogyasszanak.  
 • Energiatakarékos izzókat használnak és ahol elérhető, az elektronikai eszközökön beállították az energiatakarékos funkciót. Szigorúan veszik a pazarlás kérdését! A nap végén kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a monitorokat is kikapcsolt állapotban hagyják maguk után.
 • Környezetbarát tisztítószerekre és higiéniai eszközökre cserélték a meglévőket, ezekkel kevesebb vegyszert juttatnak a környező vizekbe, talajba.
 • A csomagolóanyagok nagy részét újra felhasználják, amit nem tudnak, azt pedig szelektíven gyűjtik.
 • Környezettudatos alapelveiket az általuk bonyolított rendezvényeken is igyekeznek érvényesítni.
 • Az egyes helyiségekben található szemetes kosarak esetében bevezették a „csak papír” elvét, ezzel is ösztönözve a papír újrahasznosítását.
 • Az ügynökség számos tagja szín- és stílustanácsadáson vett részt, hogy kiderítsék, melyik színtípusba tartoznak, világos vagy sötét, élénk vagy épp pasztel színek állnak jól nekik. Ezt követően közös ruhacserét is tartottak, amely során új gazdára találtak a nem színhelyes, vagy nem szívesen viselt ruhadarabok is, ezáltal a környezetük és a pénztárcájuk is jobban járt, mintha egy hagyományos ruhaboltban vásároltak volna.
 • A szervezeten belüli környezettudatos cselekedeteket rendszeresen kiemelik és díjazzák. A hónap Zöld Iroda Díjában részesülhet az a kolléga, aki tevékenységével jelentős mértékben hozzájárul a Zöld Iroda Program előmeneteléhez vagy az aktivitás fenntartásához. Tettével vagy ötletével hozzájárul a környezet, a bolygó megóvásához, jobbá tételéhez. A kreativitás és a környezettudatosság ötvözéséből hasznos példaértékű megoldással áll elő.
 • A munkavállalók mellett a vállalatot is Zöld Iroda Díjjal jutalmazták. A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért a környezetvédelem és a vállalati felelősségvállalás területén vállalati/szervezeti megmérettetéssel és szakmai konferenciával ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját. A KÖVET 25 Program keretében díjazták és bemutatták a környezetvédelmi és társadalmi szempontból leginkább példamutató intézkedéseket és vállalatokat, szervezeteket.

A KÖVET 25 Program Zöld Iroda Díj 2020. – vállalati kategóriában a Ferling nyert a – „Közös ötletek. Közös siker. Zöld munkakörnyezet.” pályázatával!

A FERLING Kft. hosszú évek óta számos ügyfele környezetvédelmi cselekvését segítette elő, támogatta azt. Részt vettek többek között a Trans-Sped Kft. „Zero” csomagolásmentes szolgáltatásának bevezetése során felmerülő kommunikációs feladatokban, valamint a projekt arculatának tervezésében és kivitelezésében. A Duna Dráva Cement Kft.-t (DDC) évek óta több fronton segítik; ilyen például a DDC által létrehozott Zöld Megoldás-pályázat, amelynek keretében a fenntarthatóságot elősegítő „zöld” projektek valósulnak meg, valamint a középiskolásoknak szóló, környezetvédelmi témájú, Zöld Alternatíva Vetélkedő. A projektek tervezésében és menedzselésében, a megvalósításban az ügynökség évek óta aktív szerepet vállal. A Körber Hungária Kft. belső kommunikációját folyamatosan támogatják, ahol a vállalat aktuális zöld tevékenységeiről is hírt adnak.

A FERLING Kft. célja, hogy minél több cég szemét felnyissák, ösztönözve őket egy zöldebb iroda felé.

A mottójuk: Közös ötletek. Közös siker. Zöld munkakörnyezet.

H I R D E T É S