karoly-kiraly-angol-valsag-kiralyi-csalad-bonusz
karoly-kiraly-angol-valsag-kiralyi-csalad-bonusz

Meglepő dolog derült ki Károly királyról!

Így bánik a legrosszabbul fizetett alkalmazottjaival

blank
blank

H I R D E T É S

Károly király 600 fontos – mintegy 280 ezer forintos – bónuszt ad saját zsebből annak a több száz alkalmazottjának, akiknek a legalacsonyabb a fizetése. Az intézkedést az indokolta, hogy számos más országhoz hasonlóan az Egyesült Királyságban is kétszámjegyű az infláció. 

Az évi 14 millió forint alatt keresőknek jár a legnagyobb összeg

A The Sun információi szerint az uralkodó 600 font extra juttatást ad saját zsebből azoknak, akik évi 30 000 font alatt keresnek, például a takarítóknak, szolgáknak és inasoknak. Az évi 30 ezer font mintegy 14 millió forintot jelent, tehát azt segítik meg a legnagyobb összeggel, aki kevesebbet kap mint havi 1 millió 166 ezer forint.

Tisztában van a király az energiaszámlák megugrásával

“A király a saját zsebéből ad pénzt a legalacsonyabb keresetű, a háztartásban dolgozóknak, hogy segítsen nekik megbirkózni a megélhetési válsággal” – nyilatkozta a meg nem nevezett forrás a lapnak. “Ezt a pénzt csúsztatott skálán adják, és a leginkább rászorulók és az alacsonyabb bérekkel rendelkezők kapják a legtöbb pénzt. A támogatás oda irányul, ahol a legnagyobb szükség van rá a királyi házban, és tükrözi az ország gazdasági helyzetének realitását”.  A forrás azt is mondta, hogy Károly király “nagyon is tisztában volt” az energiaszámlák megugrásával, és megtette, amit tudott.

A 45 ezer font alatt keresők is kapnak anyagi segítséget

Az évi 30 ezer font alatt keresőknek 600 font jár, míg 400 font bónuszt kapnak a 30 000 és 40 000 font között keresők. A 45 000 fontig – vagyis év 20 millió 880 ezer forintig – keresők 350 fontot kapnak. Azok az egyedülállók, akiknek a palota biztosít szállást, 200 fontot kapnak pluszban. A foglalkoztatási weboldal, az Indeed becslése szerint egyébként a királyi ház alkalmazottainak átlagfizetése a takarítók 15 330 fontjától a beszerzési menedzserek 57 446 fontjáig terjed. 

Az uralkodó hivatalos koronázási ceremóniájára még nem került sor, várhatóan 2023 májusában lesz. A hírek szerint az esemény sokkal visszafogottabb lesz, mint II. Erzsébet királynő koronázása volt. Sokkal kisebb, körülbelül 2000 fős vendéglista lesz, szemben az édesanyja szertartásának több mint 8000 fős vendéglistájával.

Szerző: K.T.
Fotó: Envato

H I R D E T É S