munkahelyvaltas, karrier, elorelepesi, felmondas
munkahelyvaltas, karrier, elorelepes, felmondas

Most kiderül, ilyen gyakran érdemes munkahelyet váltani

blank
blank

H I R D E T É S

Lehet vitatkozni arról, hogy egy személynek mennyi ideig kell/érdemes egy munkahelyen maradnia, de az általános konszenzus talán, hogy minimum egy évet jó lenne kihúzni. 

A realitás talaján maradva: Hány százalékos fizetésemelésre számítotok?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Persze nagyon sarkos esetben, ha abszolút nem találod a helyed az adott pozícióban, a felettesekkel és a kollégákkal sem vagytok közös nevezőn, akkor jobb minél előbb lépni, azonban ha túl korán és túl gyakran váltasz állást, az nem mutat annyira jól az önéletrajzodban, munkaadói oldalról felvet bizonyos kérdéseket. Hiszen gondolj csak bele: te szívesen vennél fel olyasvalakit, aki az elmúlt öt évben, öt különböző helyen dolgozott? 

Szóval az egy évet mindenképpen jó ötlet kivárni, már csak azért is, mert egy új munkakörnyezetet, körülményeket, kollégákat, főnököket meg kell szokni, a statisztikák szerint pedig ahhoz, hogy kiismerd az új helyed legalább egy évre van szükséged. Ebben az egy évben összpontosíts arra, hogy megértsd a saját szereped: ekkor még nem biztos, hogy sikert sikerre fogsz halmozni, de időd lesz arra, hogy elhelyezd magad a rendszerben, hogy felmérd, hova is tartozol, valamint arra is lehetőséged lesz ez idő alatt, hogy eldöntsd szeretnél-e hosszabb távon maradni. 

A későbbi munkahelyváltás szempontjából pedig ideális, ha egy helyen minimum két-három évet eltöltesz, így ugyanis a jövőbeni munkáltatód számára szolgálhatsz majd kézzelfogható eredményekkel, sikertörténetekkel, amelyek nagyon hasznosak lehetnek egy új pozíció megpályázása során. Ha pedig három évnél többet töltesz el egy vállalatnál, akkor az mindenképpen jó színben tüntet fel téged a későbbi álláskeresés során, ugyanis hűségről is lojalitásról tanúskodik. Persze éppen ezért valószínűleg az interjú során meg fogják kérdezni, miért akarsz váltani. Ennek nyilván számos oka lehet, a legtöbben azért távoznak ennyi év után egy cégtől, mert már nincs előrelépési lehetőségük, karriercéljaik viszont még vannak. 

Ennek ellenére konkrét időpontot arra vonatkozóan nem lehet mondani, hogy milyen időközönként kell állást váltani. Ez mindenkinél egyéni, általában te magad is érzed, ha eljött a továbblépés ideje. Ha úgy érzed a jelenlegi munkaköröd már nem elégít ki igazán, nincs előrelépési lehetőség a cégen belül, már mindent kimaxoltál, amit csak lehetett, netán a fizetéseddel nem vagy elégedett, emelésre pedig nincs kilátás, akkor nagy eséllyel itt az idő arra, hogy új állás után nézz. A munkahelyváltás pedig számos előnnyel járhat, mind anyagi, mind pedig mentális szempontból. A döntés pedig kizárólag a te kezedben van. 

Forrás: The Every Girl 
Szerző: G.P 

H I R D E T É S