2022, berkalkulator, fizetes, netto ber, brutto ber, munka
2022, berkalkulator, fizetes, netto ber, brutto ber, munka

Kerülj tisztába a fizetéseddel! A bérkalkulátor segít

blank
blank

H I R D E T É S

Az álláskeresés során mindig kardinális kérdés, hogy az adott pozícióban milyen bérrel számolhatunk munkavállalóként. A fizetés kérdése fontos, hogy időben felmerüljön, de persze figyelni kell arra, mikor is hozzuk szóba. A nettó bér kiszámításához azonban jól jöhet egy bérkalkulátor, amit itt a Karrier Trend oldalán is megtalálsz.

A bérek kérdése általában nem az állásinterjú elején kerül szóba. Sőt sok esetben csak az interjúztatási folyamat utolsó lépcsőjét jelenti. Persze mostanra sok cég már felismerte, hogy ez probléma, éppen ezért nem ritka az sem, hogy már az álláshirdetésben felhívják a jelentkezők figyelmét arra, írják meg a bérigényüket is. Valamint egyre több cég határoz meg konkrét összeget a hirdetésben vagy éppen fizetési sávot.

A bruttó és nettő bér közti különbség

Amit nagyon fontos tudni, hogy az interjúztatási folyamat ideje alatt bruttó bérekről lesz szó. Ez pedig első hangzása kecsegtető összeg is lehet, ám nagyon lényeges tudni, hogy ennek a nettósított változata azért lényegesen alacsonyabb összeg lesz. Fejben azonban szinte biztos, hogy ezt egyből nem tudja senkisem kiszámolni. Hiszen számos kritériuma van annak, hogy a végösszeget, mi is határozza meg. Ott van kapásból a 25. év alattiak SZJA mentessége, de az is befolyásoló tényező lehet, hogy a leendő munkavállalónak vannak-e gyermekei.

A bérklakulátor használata

Éppen ezért, a nettó bér kiszámításakor egyáltalán nem ciki segítségül hívni egy bérkalkulátort. Amit itt a Karrier Trend oldalán is megtalálsz. Az oldalunkon elérhető nettó bérkalkulátor 2022 a lehető legegyszerűbb formulát követi, segítségével pedig bárki számára könnyedén kiszámolható a fizetés pontos összege. Mivel a bruttó és a nettó bér különbsége több feltételen is múlik, ezzel is számolnunk kell. A kalkulátorunk éppen ezért célzott kérdéseket tesz fel, ezzel is segítve a pontos számítást. A bérkalkulátor felépítése igen egyszerű, egyedül a bruttó bérünk megadása a fontos. A többi releváns adat pedig csak néhány pipát igényel.

A bérkalkulátor itt érhető el:

Legfrissebb bejegyzéseink:

Fotó: Freepik

H I R D E T É S