munkaeropiac, vosz, munkavallalo, munkaltato
Fotó: Envato

VOSZ: a bizonytalanság és az infláció hat a gazdaságra

blank
blank

H I R D E T É S

Kétségtelen, mind a Covid, mind az ukrán-orosz háború felkavarta Európa és benne Magyarország gazdaságát. Ez alól a munkaerőpiac sem jelent kivételt.

Múlt héten jelent meg egy felmérés a magyarországi munkavállalók várakozásairól az előttünk álló időszakban. Ebből az derült ki, hogy a Covid előtti szintre nőtt vissza az optimizmus, a munkahelyük stabilitásával kapcsolatban. Az emberek csaknem 2/3-a nem aggódik amiatt, hogy egy éven belül elveszíti a munkáját és rendkívül magas azok aránya is, akik szerint az elhelyezkedés egy új munkahelyen nem jelentene különösebb gondot.

– A háborús kockázat a munkavállalói oldalon még nem érzékelhető komolyabban. Az optimizmus jellemző a hazai cégekre és vállalkozókra is. Ugyanakkor azért vannak fennakadások is, de összességében a gazdaság még nem érzékeli a jelentős lassulást, visszaesést a háborús helyzet miatt. Jelenleg a bizonytalanság és az infláció, ami a kedélyeket borzolja – mondta a Karc Fm Hangoló című műsorában Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára.

A teljes adás alább hallgatható meg:

H I R D E T É S