cafeteria, juttatas, munkavallalo, munkaltato
Fotó: Freepik

Számít a cafeteria a munkavállalóknak?

blank
blank

H I R D E T É S

Cafeteria, vagy béren kívüli juttatás: effektíve pénz, amit főként bérkiegészítésként ad a munkáltató a munkavállalónak. Vajon mindent tudnak erről a lehetőségről a munkavállalók?

Mostantól visszatérő téma lesz portálunkon a cafeteria vagy a béren kívüli juttatás, amelyekről érdemes tudnia egy munkáltatónak, és nemkülönben egy munkavállalónak, amely utóbbi számára jól jöhet egy bértárgyaláson is.

Mit gondolnak a munkavállalók?

Fata László, a Cafeteria Trend alapítója egy OTP-s kutatásra hivatkozva tette fel a kérdést, vajon mit gondolnak a munkavállalók a béren kívüli juttatásokról, valamint vajon motivál-e a cafeteria? A beszélgetéshez csatlakozott Lendvai Mónika, az OTP Szép Kártya üzletágvezetője is. Mint elhangzott, a kutatásból kiderült, már egy munkahely kiválasztásánál szerepet játszik az elérhető cafeteria mennyisége és minősége.

A megkérdezett munkavállalók 38 százaléka mondta azt,  hogy szempont a cafeteria csomag a munkahely kiválasztásakor.

Fontos szempont?

Ennél többen csak az alapbért (39%), a megközelíthetőséget (39%) és a munkakört (42%) említették. A munkavállalók majdnem negyede (24%) ugyanakkor a három legfontosabb szempont közé sorolta a cafeteriát.

Ha a cafeteria jó

Többek között az is megállapítható a kutatás szerint, hogy a munkavállalók inkább az alapbér alapján döntenek egy-egy munkahely mellett, ugyanakkor 42%-a együtt vizsgálja a bérrel a béren kívüli juttatást is. További fontos visszajelzés volt, miszerint a munkavállalók közel negyede azt mondta, megelégedne kevesebb bérrel is, ha jó a cafeteria csomag.

Mire lenne igény?

Ezt követően szó volt még arról, hogy a munkavállalók szerint miért adják a cafeteria csomagot a munkáltatók? Vajon jelent-e a bérből megtakarítást, ha elérhető a cafeteria? A munkavállalók megfontolnák-e a felmondást, ha megvonnák tőlük a béren kívüli juttatást? Valamint milyen más típusú szolgáltatásokra lenne munkavállalói igény, pl. a Szép-kártya mellett? És arra is választ kaphatunk, a visszajelzések alapján a munkavállalók mit gondolnak az öngondoskodás munkáltatói támogatásáról?

A teljes beszélgetés itt nézhető vissza:

Fotó: Freepik

H I R D E T É S