pályaválasztás, pályaorientáció, mome, kreativitás, mentorporgram
Fotó: Envato

Pályaválasztás előtt: több kreativitás a munkaerőpiacon!

blank
blank

H I R D E T É S

A hallgatók és munkatársak kezdeményezésére csatlakozott a MOME is a Tanítsunk Magyarországért programhoz, így már 1028 mentor foglalkozik 4040 diákkal országszerte.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) tizenhatodikként csatlakozott a a Tanítsunk Magyarországért programhoz, amelynek célja, hogy a munka és továbbtanulási lehetőségektől távol eső településeken élő általános iskolai tanulóknak segítséget nyújtson a pályaorientációban és a továbbtanulásban – mondta el György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára az eseményen. Kiemelte: a cél, hogy a jelenleg általános iskolákban tanulók 2030-ra legalább egy szakmával rendelkezzenek, illetve képességeik szerint továbbtanuljanak, elhelyezkedjenek a munkaerőpiacon.
Mintegy háromezer mentorra van szükség ahhoz, hogy elérjék azt a jelenleg 10 ezer hetedikes, nyolcadikos diákot, akiknek igazán segíthet a program – tette hozzá. Februártól 1028 mentor foglalkozik 4040 diákkal országszerte több mint 100 iskolában. A MOME csatlakozásával olyan gyerekeket is elérhetnek, akiket eddig nem sikerült – hangsúlyozta.

blank
Fotó: mome.hu

Nem művészeket akarnak nevelni

Böszörményi-Nagy Gergely, a MOME alapítványi elnöke elmondta, hogy a hallgatók, munkatársak kezdeményezésére csatlakoztak a programhoz. Egy mentor sokat adhat egy földrajzilag, vagy szociálisan kevésbé szerencsés háttérből jövő diáknak, de az egyetemi közösség, a hallgatók is gyarapodni, fejlődni, épülni fognak azáltal, hogy mentorként megjelennek a fiatalabb generációk mellett – fűzte hozzá.

Fülöp József rektor azt hangsúlyozta, hogy nem művészeket akarnak nevelni, a fiatalokkal azt a tudást szeretnék megismertetni, amely általában szükséges a munkaerőpiacon, valamint megmutatni, hogyan lehet kreatív gondolkodásmóddal látni a lehetőségeket. A körülmények, a technológiák folyamatosan változnak, s ezekre fel kell készülni

– tette hozzá.

Forrás: MTI

Fotó: Envato

H I R D E T É S