metro, felsovezeto, noi vezeto, cegvilag, felsővezető
metro, felsovezeto, noi vezeto, cegvilag, felsővezető

Újabb női felsővezető a METRO Magyarország élén

blank
blank

H I R D E T É S

2023. október 1-től Dr. Kápolna Beáta személyében újabb női vezető csatlakozik a METRO Nagykereskedelem öttagú Igazgatótanácsához. Ezzel a hazai szakemberek száma is nőtt a nemzetközi cég élén: Thierry Guillon-Verne vezérigazgató munkáját októbertől négy magyar felsővezető segíti. Dr. Kápolna Beáta beszerzési igazgatóként támogatja a nagykereskedelmi stratégiai átalakulást megvalósító METRO irányítását.

Korábbi pozíciójában Dr. Kápolna Beáta friss és ultrafriss áru beszerzési osztályvezetőként a METRO két legsikeresebb termékköre kínálatának magas minőségéről és folyamatos fejlesztéséről gondoskodott, így alkalma volt közvetlen kapcsolatot teremteni a hazai és nemzetközi beszállítói piaccal egyaránt. Az anyavállalat METRO AG kiemelt figyelmet fordít a tehetséges vezetők tudatos fejlesztésére csakúgy, mint a női vezetők előrelépési lehetőségeinek megteremtésére – erre nézve különböző programok folynak a vállalaton belül. Dr. Kápolna Beáta 2020 óta tagja a kibővített Igazgatótanácsnak, és fontos szerepet töltött be eddig is a többcsatornás nagykereskedelmi értékesítési stratégia bevezetésében és alkalmazásában.

A vállalati stratégiával összhangban Dr. Kápolna Beáta célja egy átgondolt, adatelemzésen és a vásárlások pontos lekövetésén alapuló, a trendekhez és a piachoz illeszkedő termékkínálat biztosítása minősített, megbízható beszállítóktól. A Business Superbrands díjjal elismert METRO Nagykereskedelem termékkínálatban számos specialitás mellett folyamatosan fejlesztett saját márkás szortiment is található, mely a jövőben is nagy hangsúlyt kap a vendéglátóipar és a kiskereskedők igényeinek kiszolgálásában.

Dr. Kápolna Beáta elődje, Alexis Jean-Pierre Maudelonde korábbi beszerzési igazgatóa METRO életében a jövőben egyre nagyobb szerephez jutó virtuális piactér, a METRO Markets élén folytatja karrierjét magánvállalkozásokért felelős kereskedelmi igazgatóként.

A METRO Magyarországot vezető öttagú Igazgatótanács 2023. október 1-től:

  • Thierry Guillon-Verne vezérigazgató
  • Dr. Kápolna Beáta beszerzési igazgató
  • Kaszás Helga People & Culture igazgató
  • Tóth-Korom Péter értékesítési igazgató
  • Vörös Szilárd pénzügyi igazgató

H I R D E T É S