jennifer aniston
Fotó: YouTube

A romkomok koronázatlan királynője: Jennifer Aniston karrierje képekben

blank
blank

H I R D E T É S

Az 53 éves Jennifer Aniston nevét egyértelműen a Jóbarátoknak hála ismerte meg a közönség. Azonban a színésznő már a nagysikerű széria előtt és persze azt követően is alkotott maradandót.

Jennifer Aniston tíz éven keresztül alakította Rachel Greent, a szerep pedig azóta is ikonikus. Arról pedig már nem is beszélve, hogy gyakorlatilag összenőtt a színésznő nevével. Ennek ellenére Aniston a sorozat után gőzerővel dolgozott azon, hogy ne skatulyázzák be. Több fronton is igyekezett bizonyítani: igenis van helye a szakmában.

Jennifer Aniston és a romkomok

Aniston a Jóbarátok után a romantikus tucatkomédiák visszatérő arcává vált. Bár elsőre úgy tűnhet nem sikerült kilépnie a vígjátékok világából, az igazság az, hogy egyebek között a Förtelmes főnökökben, vagy a Kellékfeleségben is kiválót alakít.

Szépen ívelő karrier

Ezen túlmenően persze a karrierje folyamán akadt jó pár sikeres és különleges darab is. Csak, hogy néhányat említsünk ott van példának okán az 1999-es Vágyaim netovábbja, vagy a 2005-ös Kisiklottak. Ha pedig a közelmúltból csemegézünk akkor nem lehet szó nélkül elmenni a 2019-ben debütált The Morning Show című sorozat mellett. Melyben a szintén világszinten ismert és imádott Reese Witherspoon oldalán remekel.

The Morning Show

A sorozat egyébként a kezdetektől fogva megosztotta a közvéleményt, azonban a szériára nemcsak a főszerepeket alakító, de executive producerként is részt vállaló Jennifer Aniston és Reese Witherspoon miatt irányult figyelem. Hanem azért is, mert a #MeToo mozgalom, illetve a médiavállalatok nagy visszhangot kiváltó szexuális zaklatási esetei jelentek meg benne fikcionalizált formában, úgy, hogy közben mindenki tudhatta azonban, hogy ezeket valós történetek ihlették. Egy másik fontos aspektusa a sorozatnak a televíziós reggeli hírműsorok könyörtelen világa. Inspirációul is Brian Stelter Top of the Morning című könyve szolgált, amely ezt a közeget mutatta be.

A kezdetek

Jennifer Aniston egyébként színész szülők gyermekeként született, 1969. február 11-én. A fiatal Jennifert kezdetben tiltották a tévé világától, pedig őt már 11 éves korától kezdve foglalkoztatta a színészet. Először színdarabokban tűnt fel, majd pedig 19 évesen statisztaszerepet kapott a Mac, a földönkívüli barátban. Ezután több rövid életű tévésorozatban kapott szerepet, s már-már teljesen kétségbeesett, hogy a karrierje megbicsaklott, amikor rátalált a Jóbarátok egyik főszerepe.

Jennifer Aniston több évtizedes munkássága során találunk bőven kasszasikereket és különleges alakításokat. Galériánkban most összeszedtük a színésznő karrierjének legfontosabb állomásait.

Szerző: G.P.
Fotók: YouTube

H I R D E T É S