nassolas, iroda, egeszseg, munkahely
Fotó: Envato

Filléres mennyei nasi munkába: fokhagymás krumplihéj chips

blank
blank

H I R D E T É S

Két meeting és az ebéd között mindig jól esik egy kis nassolnivaló az irodában. A friss karikára vágott zöldségek, gyümölcsök mellé remekül passzol a sós, ropogós krumplihéj chips.

A krumpli héja a családok döntő többségénél a kukában vagy jobb esetben a komposztban végzi. Pedig remek csemege készülhet belőle  minimális előkészítéssel a nassolást kedvelőknek. Ha azt tervezzük, hogy a krumpliból nemcsak köretet, hanem chipset is sütünk, akkor az alábbiakra érdemes figyelni:

  • Lehetőleg újkrumplit vásároljunk, mert annak vékonyabb a héja és könnyebb hámozni.
  • Inkább nagyobb darabokat vegyünk, ugyanis akkor lesznek látványosabbak, spirálisak a szeletek.
  • A pucolásnál használjunk zöldséghámozót, mert akkor vékonyabb lesz a héj, és ropogósabb lesz a végeredmény.
  • Csak az egészséges héjdarabokat használjuk fel a chipshez.
  • A krumplihéját hámozás után rövid időn belül süssük meg. (Ha néhány napig tartogatjuk a hűtőben, akkor megromolhat.)
  • Gyorsan fogy, érdemes rögtön dupla adaggal kezdeni!
blank
A szerző fotója.

Fokhagymás-zöldfűszeres krumplihéj chips

Hozzávalók:

  • fél kiló krumplihéj
  • egy pici olívaolaj
  • egy teáskanál fokhagymapehely
  • egy teáskanál só és bors
  • egy marék petrezselyem

A krumplihéjat még egyszer alaposan átmossuk, papírtörlővel áttörölgetjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Figyeljünk arra, hogy a darabok kevésbé fedjék egymást. Ezután olívaolajjal átkenjük a krumplihéjakat. (Használhatunk olívaolaj spray-t is.) Végül jöhet a fűszerezés: csak úgy érzésre megszórjuk a fokhagymapehellyel, a sóval és a borssal, majd betesszük az egészet a 180 fokra előmelegített sütőbe. (légkeveréses fokozat) 30-40 perc alatt ropogósra sütjük. Amikor kivesszük, megszórjuk egy kis petrezselyemmel, de nagyon kakukkfűvel és bazsalikommal is. Egy légmentes dobozba tesszük, és másnap már vihetjük is magunkkal az irodába. Már ha marad belőle…

Szerző: K.T.
Fotó: Envato

H I R D E T É S