Sikerélmény
Forrás: Envato

Film: Ha egy jó ötlet az egész életet megváltoztatja

blank
blank

H I R D E T É S

Filmet ajánlunk, amely az ötletek, a kreativitás, a siker kérdését boncolgatja. És hát kit ne érdekelne ez a három terület, főleg, ha össze is kapcsolódik. Ez mindenki álma.

A közösségi háló című filmet 2010-ben mutatták be, a fiatal Mark Zuckerberget Jesse Eisenberg formálta meg.

A történet röviden: adott a harvardi egyetem diákja, aki az ideje nagy részét a gépe előtt tölti, mert jobban ért hozzá, mint a csajozáshoz. Az ifjú titán aztán 2003-ban egy hihetetlen ötlettel áll elő: indít egy olyan oldalt a világhálón, ahol a haverok, barátok közösségi életet élhetnek. A Facebook gyakorlatilag egy kollégiumi szobából indult útnak, majd kirobbantotta a kommunikációs forradalmat, a világot pedig alapjaiban változtatta meg. Az emberi kapcsolatok a Facebook térhódítása óta egészen más szinten működnek, gyakorlatilag a másodperc töredéke alatt kereshetünk fel bárkit, éljen az akár a világ másik végén, ez Zuckerberg vívmánya előtt gyakorlatilag lehetetlen volt.

A Facebook megálmodója néhány évvel később a világ legfiatalabb milliárdosa volt, aki bár korábban békés és nyugodt életről álmodott, a saját – kolosszális – ötlete teljesen felkavarta és megborította eredeti elképzeléseit. Zuckerberg élettörténete maga is megérne egy egész cikket, hiszen a közösségi oldal kitalálója még most is szemtelenül fiatal, a maga 37 évével, de most maradjunk csak a filmnél.

A pályánk elején valódi motiváció lehet, hiszen azt prezentálja, hogy egyetlen ötlet, egyetlen “kicsi” ötlet az egész életünkre hatással lehet. Ha pedig munkahelyváltáson gondolkodunk, netán azon, hogy saját vállalkozásba kezdenénk, akkor is hasznos lehet két órát szánni rá, mert valódi löket lehet, ha csak éppen egy kicsi választ el minket attól, hogy belevágjunk.

A Social Network azt is nagyszerűen mutatja be, milyen is a sikerhez vezető út, milyen nehézségekkel kell egy startupnak megküzdenie, valamint hogyan lehet azokon felülemelkedni. Zuckerberg története inspiráló és tanulságos, izgalmas kaland lehet bárkinek.

Szerző: G.P.

Fotó: Envato

H I R D E T É S