Munkahelyi szerelem
Forrás: Envato

Gyűlölök és szeretek – ambivalens érzések az irodában

blank
blank

H I R D E T É S

Akár moziban, popcorn mellett, akár otthon, a kanapén ülve jó szórakozás lehet hétvégére a Gyűlölök és szeretek című amerikai film, ami egy örökzöld témáról, a munkahelyi viszonyról szól.

A munkahelyi viszony kérdéséről sokszor írtak már és sokan fejtik ki a véleményüket mind az online sajtóban, mind pedig a közösségi oldalakon. A skála körülbelül a “házinyúlra nem lövünk” szabálytól a “lehet, de csak ha komoly a dolog, különben nagyon kellemetlen lesz együtt dolgozni” bölcsességig terjed.

A fent említett amerikai film ebből a szempontból nem illeszthető bele a panelekbe, nem von le következtetést, de ennek ellenére már az elejétől kezdve kevés kétséget hagy a végkifejlet felől.

A munkahelyi viszony jól ismert törvénye szerint az egymásrautaltság mindig kiváló alap a kölcsönös vonzalom kialakulásához.

A pszichológusok szerint szeretjük az olyan embereket, akik sok dologban hasonlóak, mint mi magunk, és gyakran ez vezet el a munkahelyi viszonyhoz, a filmben azonban pont az ellenkezője történik.

Az alaptörténet szerint az iroda volt tulajdonosa kitartóan tálalta a művészeti értéket képviselő irodalmat, azonban majdnem tönkrement és fúzióra kényszerült egy gonosz cégbirodalommal, amely agyhalott sportsztárok önéletrajzainak széthamisításairól híres, és a két kiadó egy helyen dolgozó alkalmazottai ellenségek.

Lucy munkahelyére, sőt, a vele szemközt lévő íróasztalhoz megérkezik Joshua, aki sohasem mosolyog, kényszerbeteg és hetente ugyanolyan sorrendben hordja végig az ingeit. Lucy és az újonnan érkező Joshua között szinte azonnal egy kíméletlen játék veszi kezdetét. Először a szenvedélyes gyűlölet jeleit látjuk: mindketten folyton marják, kritizálják egymást. Joshua a helyesírást, a jelentések formátumát és a trehányságot rója fel Lucynak, aki meg folyton “véletlenül” lehagyja őt a céges levelezőlistáról, és rosszul van a kényszeres rendmániájától. Lassan azonban ez az érzés átalakul bennük egy megmagyarázhatatlan vonzalommá, amitől nem tudnak szabadulni.

Végül felismerik mindketten, hogy elegük van abból a dedós játékból, amit mindketten űznek és nyitni kezdenek egymás felé. A film egy kellemes esti popcorn mozi, de aki életében már dolgozott irodában, remekül fog rajta szórakozni.

Szerző: K.T.

Fotó: Envato

H I R D E T É S