Bértámogatás
Forrás: Envato

Ezért is megéri a fiatal álláskeresőknek munkát adni

blank
blank

H I R D E T É S

A Vállalkozások munkaerő támogatása program bővítésével novembertől elérhető új bértámogatás kifejezetten a szakképzettséggel rendelkező, 30 év alatti álláskeresőket célozza meg.

Az első kilencven napban a frissen felvett álláskeresők munkatapasztalat-szerzésének költségeit térítik meg, a folytatásban fél éven át igényelhető a Vállalkozások munkaerő támogatása is. A támogatás mértéke teljes munkaidős foglalkoztatás esetén havonta a bérköltség – vagyis a bruttó munkabér és szociális hozzájárulási adó – fele, de legfeljebb 100 ezer forint lehet. A munkaadók fél éven át így összesen akár 600 ezer forintot kaphatnak egy új kolléga felvétele után. A program részletes feltételei a munka.hu oldalon olvashatók.

Schanda Tamás államtitkár elmondta, a kezdeményezés különösen a keleti országrészben sikeres, a támogatottak tizede Hajdú-Bihar megyei, 9-9 százaléka él Bács-Kiskun vagy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A megítélt összegekben már átlépte az egymilliárdos határt Baranya, Békés és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye is. Minden második munkába álló e hat megyében lakik, az elnyert források fele itt hasznosul.

Forrás: MTI

Fotó: Envato

H I R D E T É S