gyerekmunka
Forrás: Envato

A koronavírus miatt egyre több a kényszerű gyerekmunka is

blank
blank

H I R D E T É S

Az UNICEF második világháborút követő megalakulása óta nem volt példa olyan, gyermekeket veszélyeztető, globális problémára, mint a koronavírus-világjárvány – írta fennállásának 75. évfordulója alkalmából kiadott jelentésében az ENSZ Gyermekalapja.

Egyre többen nem részesülnek megfelelő oktatásban, egészségügyi ellátásban, nem jutnak elegendő élelmiszerhez, kényszerülnek gyermekmunkára vagy gyermekházasságra, vagy küzdenek súlyos mentális problémákkal a járvány vagy a kijárási korlátozások miatt – fogalmazott a szervezet, rámutatva, hogy a koronavírus-járvány több évtizedes eredményeket vetett vissza.

A jelentés becslése szerint a világjárvány és a korlátozások miatt jelenleg 100 millióval több gyermeket – 2019-hez képest 10 százalékkal többet – érint az úgynevezett “többdimenziós szegénység”.  Körülbelül 60 millióval több gyermek él anyagi szegénységben, mint a járvány előtt. 2020-ban több mint 23 millió gyermek nem részesült életmentő, alapvető védőoltásokban – ez a szám csaknem 4 millióval több, mint 2019-ben volt, és a legmagasabb az elmúlt 11 évben. Az UNICEF előrejelzései szerint 2022-ben 1,2 milliárd embernek, köztük mintegy 525 millió gyermeknek lesz szüksége humanitárius segítségre.  7

“Még a legoptimistább forgatókönyv szerint is legalább hét-nyolc évbe telik, amíg helyreállnak a koronavírus előtti állapotok, pedig akkor is sok millió gyermek szorult segítségre” – fogalmazott a jelentésben Henrietta Fore, az UNICEF ügyvezető igazgatója.

Forrás: MTI

Fotó: Envato

H I R D E T É S