blank

Megmentette a szezont a belföldi turizmus Franciaországban

blank
blank

H I R D E T É S

“A nagyon korán bevezetett korlátozó intézkedéseknek és a Covid-igazolásnak köszönhetően megmentettük a nyarat a delta variáns berobbanása ellenére ” – mondta szerdán a turizmusért felelős miniszter az LCI francia hírtelevízióban.

Tájékoztatása szerint a nyaraló franciák 85 százaléka a hazájában töltötte a szabadságát, míg a járványt megelőzően, 2019 nyarán 75 százalékos volt ez az arány. Az államtitkár elmondta, hogy a kempingek és a panziók nagyon jól teljesítettek, 10 százalékkal megdöntötték a 2019-es év júliusi rekordjait.

A tengerpart és a hegyek a “biztos értékek” az államtitkár megfogalmazása szerint. A Pireneusokban például 24 százalékkal emelkedett a nyaralók száma, amit az államtitkár külön sikernek tart egy olyan téli szezont után, amikor is a sífelvonók nem nyithattak ki a járványveszély miatt.

A miniszter bízik az utószezonban is, miután “lassanként beindulnak a rendezvények, ami nagyon fontos például Párizs számára”, illetve idén ősszel már lehetőség nyílik az idősebb korosztály csoportos utazásaira, amelyeket tavaly le kellett mondaniuk.

Fotó: Envato

Forrás: MTI

#jarvany #turizmus #korlatozasok #franciaorszag

H I R D E T É S