Blumbergi lerombolt ház
Forrás: dpa / SWR | Hardy Faisst

Nem kapta meg a munkadíját – majdnem lerombolta, amit épített

blank
blank

H I R D E T É S

Összedöntötte egy ház több lakását egy építési vállalkozó a németországi Blumbergben. A 47 éves férfi azt állítja: nem kapta meg az ingatlanfejlesztőtől a munkadíját. Szerinte az épület már olyan állapotban volt, hogy az új lakók akár be is költözhettek volna a luxuslakásokba.

A 30 lakásos társasház a Fekete-erdőben fekvő, Blumbergben épült fel. A fővállalkozó egy 25 tonnás markológéppel ment neki az épületnek, kitörte az ablakokat, leszakította az erkélyeket és a falakat is áttörte, mert nem kapta meg a munkadíját. Csak azért hagyta abba az épület pusztítását, mert a kotrógép hidraulikus tömlője eltört, ezután autóval elhajtott a helyszínről, de később feladta magát a rendőrségen. A rendőrség szerint a a 47 éves férfi a cselekmény elkövetésekor nem volt ittas – írja a rosenheim24.de.

Szerencsére senki sem tartózkodott az épületben, de körülbelül 50 néző rémülten nézte az eseményeket. A statikus szerint a ház nem dől össze, de a helyreállítási munkák körülbelül félmillió euróba kerülnek, így a férfi az ötmillió euró kifizetetlen számlák mellett kénytelen lesz ezt is megfizetni.

A rombolásról készült felvételt itt nézheti meg.

H I R D E T É S