blank

Nem tart a magyarok többsége a negyedik hullámtól

blank
blank

H I R D E T É S

A még meglevő korlátozásokat négy magyarból három enyhítené is az Ipsos friss kutatása szerint. A felnőtt lakosság negyede szerint semmi nem indokolja már a járványügyi készültséget.

Az Ipsos mérése szerint legnagyobb arányban augusztus végéig várják a magyarok a korlátozások eltörlését. A férfiak optimistábbak a nőknél, 45 százalékuk szerint már augusztusban véget érhetnek a korlátozások, míg a nőknél ez az arány 34 százalék. A férfiak mindössze 15 százaléka gondolja úgy, hogy már soha nem kapja vissza korábbi szabad életét, míg a nők esetében 21 százalék ez az érték.

Arra a kérdésre, hogy továbbra is szükség van-e a jelenleg érvényes korlátozó intézkedések fenntartására, már nincs különbség a férfiak és nők között: mindössze 15-15 százalékuk tartja indokoltnak ezek meglétét.

A korlátozásokat elutasítók között felülreprezentáltak a férfiak, mellettük a fiatal felnőttek, a kistelepülések lakói (34 százalék), és különösen a dél-dunántúliak (47 százalék). A védekezési formák között továbbra is a maszkviselést említették meg a legtöbben, a rendezvényeken való részvételt, az utazások esetleges lemondását, a gyermekek távol tartását a különböző programoktól már jelentősen kevesebben mint néhány hónappal ezelőtt.

A kutatás eredményei összességében arra utalnak, hogy a magyar lakosság egyelőre nem tart egy jelentősebb, negyedik megbetegedési hullámtól.

Fotó: Envato

#jarvany #ujranyitas #korlatozasok #felmeres #ipsos

H I R D E T É S