Pedagógus béremelés januárban?

H I R D E T É S

Gulyás Gergely a mai Kormányinfón újságírói kérdésre válaszolva Kérdésre a tanárok lehetséges béremeléséről is beszélt. Mint mondta: a kormány tudja, hogy baj van ezen a téren, ezért tárgyalnak a megoldásáról.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette, hogy jövő év január 1-jével rendezni kell a tanárok fizetését, és a kormány már tett is ebben az irányban lépéseket, mivel a piaci bérek megemelkedésével létrejött egy olyan különbség, amit mérsékelni kell.

A miniszter egyetért azzal az állítással, hogy alacsonyak a pedagógusbérek, a hosszútávú versenyképességhez emelni kell. Hivatalos döntés ugyan nincsen, de az a Fidesz frakciójában is megfogalmazódott, hogy valamilyen szintű béremelés legyen és az egész ágazatot érintse.

Ahogy arról a napokban mi is írtunk: mind az óvodai, az általános iskolai, és a középiskolai pedagógusok bérénél 15 év után csak Szlovákiában kapnak kevesebbet a pályán lévő kollégáik, és míg az OECD-országokban a tanárok átlagos fizetése az óvodákban és közoktatásban  a felsőfokú végzettségű munkavállalók keresetének 81–96 százaléka volt, Magyarországon ez az arány mindössze 58-66 százalék között mozgott.

Fotó: Envato

#pedagogusber #beremeles #gulyas

H I R D E T É S