Hazaút
Forrás: Envato

Még több támogatást ad a horvát kormány azért, hogy hazacsalja a külföldön dolgozó állampolgárait

blank
blank

H I R D E T É S

A horvát kormány kibővítette az önfoglalkoztatást elősegítő támogatások összegét azon horvát munkavállalók számára, akik valamelyik európai uniós országból térnének haza, hogy vállalkozást indítsanak.

A horvát munkaügyi hivatal eddig 130 ezer kunával (6,3 millió forint) támogatta azokat a horvát állampolgárokat, akik mikrovállalkozást indítottak Horvátországban. Ezt a támogatást most 150 ezer kunára (7,3 millió forint) emelték. – közölte a Jutarnji List című horvát napilap.

További 50 ezer kunát (2,4 millió forint) igényelhetnek azok, akik eddig az Európai Unió valamelyik országában éltek, és az elmúlt két évben legalább egy évet ott dolgoztak. Az alapösszeg mellett 25 ezer kunás (1,2 millió forint) támogatásban részesülhetnek azok is, akik az ország gazdaságilag fejlettebb, városi területeiről áttelepülnének a fejletlenebb, vidéki országrészekbe, és ott alapítanának egyéni vállalkozást.

A támogatásokat január 1-jétől lehet igényelni.

A kabinet a Horvátországot választom elnevezésű projekttel szeretné visszafordítani az elvándorlást. Továbbá ösztönözni akarja a demográfiai megújulást azokon a területeken, ahol jelentős a népességfogyás.

Demográfusok szerint amennyiben nem sikerül megállítani a népességfogyást, 2051-re egymillióval csökken a lakosság száma, elöregedik a társadalom és drámaian csökken a munkaképes korú népesség.

Fotó: Envato

H I R D E T É S