Megváltozott munkaképességűek
Forrás: Envato

Új álláskereső portál indult megváltozott munkaképességűeknek

blank
blank

H I R D E T É S

Érték Vagy! elnevezéssel indult innovatív álláskereső portál megváltozott munkaképességű embereknek.

Az ertekvagy.hu oldalt azért hozták létre, hogy az álláskeresőket és az őket foglalkoztatni kívánó munkáltatókat összekapcsolja.

Jelenleg 160 ezer megváltozott munkaképességű ember dolgozik Magyarországon, és ez tíz év alatt 150 százalékos növekedést jelent, de ez még mindig az EU-s átlag alatti mutató.

Az intelligens rehabilitációs álláskereső platform az ő elhelyezkedésüket segíti.

A megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatását az állam is támogatja

A munkaadót megváltozott munkaképességű személy foglalkoztatásánál 15,5 százalékos kedvezmény illeti meg a szociális hozzájárulási adóból. Ha pedig egy bizonyos létszámon felül alkalmaz egy vállalat megváltozott munkaképességű kollégákat, ki lehet váltani a rehabilitációs hozzájárulást is, melynek összege évente 1,4 millió forint.

Amennyiben a megváltozott munkaképességű munkavállalók havi átlagos statisztikai állományi létszáma eléri a 30 főt – vagy arányuk az összes munkavállalóhoz képest meghaladja a 25 százalékot – a munkáltató kérheti akkreditációját, és költségvetési támogatásra is jogosult lehet. A megváltozott munkaképességű munkavállalók alkalmazása az Európai Uniós pályázatokon történő részvétel esetében is előnyt jelenthet.

Forrás: MTI

Fotó: Envato

H I R D E T É S