Munkaebéd
Forrás: Envato

Ezekre a szabályokra figyelj, hogy ne legyen kínos a munkaebéd!

blank
blank

H I R D E T É S

A munkaebédre éppúgy fel kell készülni, mint a tárgyalásra, hisz a közös étkezésen is múlhat a kimenet sikere. Ezekre figyelj oda, ha a főnököddel ebédelsz!

A munkaebéd sikerén sok múlik, ezért érdemes jól megszervezni. Akár meghívott vagy, akár vendéglátó, sok dolgot előír a protokoll.

Mennyi ideig tartson a munkaebéd?

Fontos már a meghíváskor tisztázni, hogy mennyi időt szántok az ebédre. Vendéglátóként jellemzően egy-másfél órát szánj egy ilyen alkalomra!

Melyik étterem és milyen étel?

A munkaebéd igényes, gyors és könnyen emészthető legyen. Kerüld az alkoholt! Amennyiben nincs a tárgyalás helyszínén étkezésre alkalmas hely, jó, ha az étterem közel van mindkettőtökhöz, vagy a tárgyalás helyszínéhez. Ha te vagy a vendéglátó, jó, ha előre feltérképezed a terepet.

Diszkréten rendezd a számlát!

Ha te vagy a meghívó, a költségeket te állod. Figyelj arra, hogy a számlát diszkréten rendezd a pincérrel!

Ne késs!

A munkaebédről nem illik elkésni. Ha te vagy a vendéglátó, lehetőség szerint picivel korábban érj az étterembe, ha pedig meghívott vagy, érj oda pontosan!

Ne csak a munka legyen a téma!

Étkezés közben lehet még folytatni a megkezdett szakmai megbeszélést, de figyelj arra, hogy ne itt vedd elő a vitás kérdéseket vagy valami új témát. Jegyzetelni és előadást tartani szintén nem ajánlott ebéd közben, légy bármilyen elhivatott is!

Fotó: Envato

H I R D E T É S