noi munkavallalas, noi karrier, innovacio, unilever
Fotó: Envato

Mérnökök Ligája: idén 25 női műszaki hallgató is jelentkezett

blank
blank

H I R D E T É S

Idén 10. alkalommal indította útjára az Unilever Magyarország Kft. a Zyntern.com-mal kooperálva a felsőoktatásban résztvevő hallgatók körében a Mérnökök Ligája esettanulmányi versenyét, melyen az elmúlt 10 évben több mint 300 csapat vett részt.
A háromfős csapatok egy valós eseten keresztül bizonyíthatták elméleti és gyakorlati tudásukat, hiszen egy konkrét gyári problémára kellett ötletes és hatékony megoldást találniuk.

Az idei Mérnökök Ligájára 9 egyetem összesen 132 hallgatója jelentkezett. A jelentkezőkből 23 csapat jutott be a döntőbe. A döntős csapatok a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem és a Pannon Egyetem hallgatói közül kerültek ki – tájékoztatott az Unilever az OTS-en keresztül. Hozzátették, külön öröm számukra, hogy

25 női műszaki hallgató is jelentkezett a versenyre, akik közül ketten döntős csapatok tagjai.

Innovációs feladatot kaptak a hallgatók

Figyelembe véve a témát és a döntő helyszínét, a jelentkezők két különböző feladat közül választhattak, melyek mindegyike egy-egy gyártási folyamat innovációját tűzte ki céljául.

A feladatok többek között a pályakezdők angol nyelvű, prezentációs, LEAN problémamegoldó, valamint pénzügyi tervezéshez fűződő kompetenciáit vették igénybe

– olvasható a közleményben.

Mindemellett a zsűri a győztesek kiválasztása során értékelte a szemléletességet, a kreativitást, az összefüggések és kontextusok bemutatását, valamint az Unilever Magyarország Kft. értékeinek megjelenítését is, mint pl. az emberközpontúság és a fenntarthatóság.

noi munkavallalas, noi karrier, innovacio, unilever
Fotó: Unilever

Angol nyelven kellett prezentálniuk

Az Unilever Magyarország Kft. az esettanulmányi verseny alatt folyamatos támogatást biztosított a hallgatóknak, így például a versenyzők gyárlátogatáson mérhették fel élesben a terepet, valamint folyamatosan tudtak konzultálni az Unilever mérnökeivel is. Az 3 hetes folyamat eredményeként a megálmodott innovációkat a hallgatóknak az Unilever Magyarország Kft. gyáraiban kellett szakmai zsűri előtt angolul prezentálni. A zsűritagok között kifejezetten érintett mérnökök is voltak, akik a leginkább gyakorlati szempontból vizsgálták a megoldásokat, hiszen ezeket az innovációkat a vállalat valóban be szeretné vezetni a későbbiek során.

„A ma valutája a készség”

A hallgatók elmondása alapján az esettanulmányi verseny kifejezetten értékes tapasztalat volt számukra, főleg azért, mert a tudásukat egy nemzetközi vállalat is elismeri. Nem is akárhogy, hiszen jelenleg is számos olyan kolléga dolgozik a vállalatnál, akik szintén a Mérnökök Ligáján keresztül csatlakoztak az Unileverhez – áll a közleményben.

„A ma valutája a készség, és ezzel a versennyel éppen ezeket a ‘skilleket’ tudják a fiatalok kiépíteni. Az Unilever számára pedig ez a verseny több, mint egyszerű rendezvény: hiszen egyetemi kurzusok, Facebook oldal épül azzal a céllal, hogy a hallgatók beleláthassanak az Unilever gyárainak mindennapjaiba és karrierlehetőségeibe” – mondta Vadim Markin nyírbátori gyárigazgató.

Tárkány-Szűcs Zoltán veszprémi gyárigazgató pedig úgy fogalmazott,

„a Mérnökök Ligája programunk egyik pozitív hozadékaként idén nyáron is több mérnök és ‘mérnök hölgy’ jelölt kezdi meg nyári szakmai gyakorlatát a gyárban”.

Forrás: Unilever / OTS
Fotó: Envato

H I R D E T É S