Üzletasszony
Forrás: Envato

Ingyenes tréningen tanulhatod meg, mit tehetsz a munkahelyi diszkrimináció ellen

blank
blank

H I R D E T É S

Egyre több önkormányzatnak és cégnek fontos a nemi egyenlőség és a bérszakadék megszüntetése, és egyre több munkavállaló is tudatosan gondolkodik az egyenlőségi kérdésekről. Őket hívja közös ingyenes tréningre az Amnesty International Pécsett.

Lépéselőny ingyenes tréning célja a munkahelyi nemi alapú diszkrimináció csökkentése, ahol tudást és készségeket sajátíthatnak el a résztvevők, amelyek segítségével a saját munkahelyeken mindenki tehet a nemi alapú munkahelyi diszkrimináció ellen.

Ha így haladunk, 2102 körül lesz változás Magyarországon

A nők férfiakhoz viszonyított jövedelemhátránya 11 és 18 százalék között van, ha a nők által végzett láthatatlan munkát is ideszámítjuk, a bérkülönbség még jelentősebb. A nők és férfiak bére közötti különbségek az életkor haladtával egyre növekednek, ami jelentős nyugdíjszakadékhoz is vezet. A helyzet tarthatatlanságát érzékelteti, hogy egy kutatás szerint, ha ebben a tempóban haladunk tovább, akkor Magyarországon 2102 körül számíthatunk a bérszakadék megszűnésére. – olvasható a szervezet honlapján.

Ingyenes képzés is lesz Pécsett munkavállalóknak is

A nemzetközi szervezet Pécsett szervez ingyenes tréninget az érdeklődő munkáltatók és munkavállalóknak, december 4-én.

A szervezet következő lépésként egy olyan jogszabály-módosítást szeretne kezdeményezni, amely kötelezi a munkáltatókat, hogy évente nyilvánosságra hozzák a bérszakadékra vonatkozó adataikat egy olyan központi honlapon, ahol ezek mindenki számára kereshetővé és összehasonlíthatóvá válnak.

Fotó: Envato

H I R D E T É S