blank

Megindul a dolgozók toborzása a légitársaságoknál

blank
blank

H I R D E T É S

A három legnagyobb amerikai légitársaság, az American Airlines, a United Airlines és a Delta bejelentette, hogy még az év vége előtt nagy erőkkel munkaerő-felvételbe kezd – írja a Világgazdaság.

A vártnál gyorsabban kezdtek felvételi kampányokba a légitársaságok, ami az utazási bizalom visszatérését jelenti, így az év végére jelentős fellendülés várható. Ennek ellenére várhatóan évekbe telik majd, mire a forgalom eléri a járvány előtti szintet, hiszen az üzleti és a nemzetközi utazások továbbra is elmaradnak

Az amerikai légitársaságok által foglalkoztatottak száma közvetlenül a járvány kitörése előtt érte el a 2001. szeptember 11. utáni legmagasabb értéket. A csúcs után, tavaly az ország 11 tőzsdén jegyzett légitársaságánál a munkahelyek 18 százaléka szűnt meg. A vártnál többen választották a korai nyugdíjazási csomagokat, és voltak olyan alkalmazottak is, akik önkéntes, fizetés nélküli szabadságot vettek ki, de megtartották a juttatásokat, és egyes esetekben a fizetésük egy részét is.

Idén tavasszal a légitársaságok elkezdték visszahívni önkéntes szabadságon lévő dolgozóikat- a vállalatok stratégiája azonban a korábbihoz képest megváltozott: kevesebb alkalmazottat terveznek foglalkoztatni bizonyos pozíciókban és a vezetők számát is visszafogják.

A vezetői juttatásokkal is spórolnak: a United közölte, hogy csak a vezetőknek járó bérkiegészítések megvonásából évi 300 millió dollár megtakarításra számít.

A szakszervezet szerint a légitársaságoknak nem okoz majd gondot a munkaerő-toborzás, hiszen a légiutas-kísérői állások jól fizetnek: az éves átlagfizetés 50 és 60 ezer dollár között van a nagyobb légitársaságoknál. Ráadásul a pilóták ezeknél a légitársaságoknál ennek az összegnek több mint a kétszeresét keresik.

#legikozlekedes #munkaero

H I R D E T É S