blank

Nem sztrájkolhatnak a légiirányítók

blank
blank

H I R D E T É S

Mint arról mi is beszámoltunk – a légiirányítók egyik szakszervezete sztrájkra készült a sikertelen bértárgyalások miatt, ám az éjszaka megjelent kormányrendelet kiegészítette a légiirányítókkal a sztrájktörvény azon részét, amely azokat a szervezeteket tartalmazza, amelyeknél nem lehet sztrájkolni.

A keddtől hatályos rendelet szövege szerint „nincs helye sztrájknak a honvédelmi érdekből nemzeti létfontosságú rendszerelemmé kijelölt légiforgalmi irányító szolgálat ellátásáért felelős szervezetnél.”

A rendelet második bekezdése alapján a légiforgalomi szervezet „ a  munkahelyi képzéssel és továbbképzéssel összefüggő feladatokat köteles ellátni” és „az ehhez szükséges feltételeket teljesíteni”. A rendelet a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló törvény hatályvesztéséig tart.

A HungaroControl és a vállalat három szakszervezete között évek óta zajlanak a bértárgyalások, közülük kettővel sikerült megállapodni, de a Control Magyar Légiforgalmi Irányítók Szakszervezet a felajánlott 15 százalékos béremelést nem fogadta el, ezért kilátásba helyezték, hogy keddtől sztrájkba kezdenek.

Fotó: Envato

#sztrajk #beremeles #legikozlekedes

H I R D E T É S