blank

Nincs áru a polcokon, mert nincs, aki feltegye

blank
blank

H I R D E T É S

Nemcsak a szállodaiparban okoz komoly gondot a munkaerőhiány – a balatoni üzletekben árufeltöltőket keresnek, sokszor hiába. Az egyik nagy üzletlánc a problémát a környező települések és a megyeszékhely üzleteiből való ideiglenes átirányítással próbálja megszüntetni.

Panaszkodnak a balatoni üzletekben vásárlók: előfordul, hogy a nyitás után egy órával még nincs olcsó tej a polcokon és van, hogy szombat este már csak egyféle ásványvizet talál a vevő. Az egyik Spar áruház boltvezetője a Magyar Nemzetnek elmondta: megjön a kamion, de nincs, aki lepakolna róla, mert a szükségesnél kevesebb az árufeltöltő. Ahogy a fővárosban a szállodaigazgatók állnak be takarítani, itt sokszor ők a „rakodómunkások” miközben ugyanúgy kell végezniük az irodai munkát is.

A boltvezető szerint a diákmunkaerő sem segíti a gondok megoldását, mert romlik a szezonmunkás fiatalok munkamorálja – ők akarják megmondani, hogy mikor dolgozzanak. A hétvégét pedig nem vállalják, mert akkor vannak a bulik.

A Meló-Diák Iskolaszövetkezet siófoki kirendeltségének vezetője szerint a fiatalok nem diktálnak, hanem inkább önérzetesebbek, mint korábban – elvárják, hogy az üzletvezető felnőttként kezelje őket. Ez pedig a munkaidő-beosztásukra is vonatkozik. „Idén nyáron az elmúlt évekénél kétszer több diák dolgozik a Balatonnál, így az esetleges konfliktusoknak az is oka lehet, hogy kevés a szezonális diákszálló, sok a bejáró fiatal, ami nyilvánvalóan a munkaidő-beosztásukat is megnehezíti” – tette hozzá Demkó Tibor.

Fotó: Envato

#kereskedelem #munkaerohiany #dikamunka

H I R D E T É S