Hatalmas 2021-es költségvetésével az olasz kormány fel kívánja lendíteni a járvány miatti válság által keményen sújtott ország gazdaságát. A tervezet összesen 248 intézkedésből áll, és legalább 38 milliárd euróba kerül majd. Az egészségügy az elsők között szerepel azon területek listáján, amelyeknek helyreállítására, fejlesztésére költenek.

400 millió eurót különítenének el oltások és gyógyszerek vásárlására, a fertőzöttek kezelésére, további 70 millió eurót pedig gyorstesztek beszerzésére. A költségvetés másik fontos részét a gyengélkedő vállalkozások és több ezer munkahely megmentésére szánják: 5,3 milliárd eurót bocsátanának rendelkezésre a rövid munkaidő finanszírozására. A januárban lejáró elbocsátási tilalmat jövő márciusig hosszabbítanák meg. 1,2 milliárd eurót terveznek iskolákra költeni, több mint 6 milliárdot pedig a gazdaságilag gyenge Dél-Olaszország támogatására.

Néhány intézkedéshez az olaszoknak szüksége van az Európai Unió koronavírus-támogatására. Persze ennek komoly ára van: ha ezt a költségvetést elfogadják, akkor Olaszország adóssága tovább nő, és ezzel az euróövezet leginkább eladósodott országainak listáján a második helyre ugrik, Görögország után.

Forrás:  https://de.euronews.com

#Olaszorszag #vedekezes #koronavirus #valsag #gazdasagiintezkedes

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét