blank

Az oktatásban és a közlekedésben is szigorít Olaszország

blank
blank

H I R D E T É S

Szeptembertől úgynevezett zöld útlevélhez kötik az olasz hatóságok a távolsági közösségi közlekedés használatát. Az újrainduló jelenléti oktatásban is csak ezzel lehet majd részt venni. Az igazolást a koronavírus ellen beoltottak, a betegségen fél éven belül átesettek és a friss negatív tesztet produkálók kapják.

Bár a koronavírus elleni védőoltást nem tették kötelezővé, de a gyakorlatban a zöld igazolvány szinte elengedhetetlen lesz a munkához és a mindennapi élet ügyeinek intézése során.

Szeptemberben teljes biztonságban újraindítjuk a jelenléti oktatást – nyilatkozta az olasz egészségügyminiszter az Euronews-nak. Az új törvény követelményként írja elő a zöld útlevelet az iskola látogatásához minden diáknak és alkalmazottnak.

Péntektől a zöld útlevél, amely QR-kód formájában az állampolgár legfontosabb adatait tartalmazza, kötelező lesz az éttermekbe vagy bármilyen zárt térbe való belépéshez, ide értve az edzőtermeket, mozikat és színházakat. A szabályt megszegőkre súlyos, 400 – 1000 euró közötti bírságok várnak. Az igazolás papír és digitális formában is használható.

Fotó: Envato

#jarvany #olaszorszag #szigoritas

H I R D E T É S