blank

Miért kell a vezetőknek is „mentális pihenőnapot” tartani?

blank
blank

H I R D E T É S

A világ mentális egészségügyi válsággal küzd – jelentette ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Még azok is szenvednek a járvány romboló hatásaitól, akiknek nem volt előzetes kórtörténetük vagy nincsenek terhelő előzményeik.

Az elmúlt hónapokban a vírus folyamatosan megújuló hullámai, a mély gazdasági recesszió és az állandó elszigeteltség érzése érintett bennünket a legérzékenyebben. Miközben a vállalatok jóléti politikát dolgoznak ki az alkalmazottaik számára, vajon fordítanak-e elég figyelmet arra, hogy önmagukról is gondoskodjanak?

A HRD folyóirat a mentális egészség világnapján arról írt, hogy nagyon fontos felismerni a „mentális pihenés” szükségességét. Lényeges, hogy tisztában legyünk önmagunkkal és engedélyt adjunk magunknak arra, hogy befektessünk saját mentális jólétünkbe. – írják.

Az egyik legfontosabb módja annak, hogy a vezetők megkönnyítsék önmaguk számára az öngondoskodás vagy a mentális pihenőnap lehetőségét, hogy olyan csapatot állítanak fel, amelyben megbízhatnak, és felhatalmazzák őket az önálló döntéshozatalra. Lényeges, hogy prioritásként jelenjen meg a szervezet életében a mentális egészség témája, beszéljenek róla, és építsék be a céges kultúrába.

A mai időkben képesnek kell lennünk igazat mondani, őszintének lenni és vállalni, hogy szükségünk van mentális pihenőnapra. A lényeg ebben nem az, hogy ezt feltétlenül mentális egészségnapnak nevezzük, hanem az, hogy természetes legyen számunkra, hogy vállaljuk a kiszolgáltatottságunkat, gyengeségünket a megítéléstől vagy megbélyegzéstől való félelem nélkül, és biztosak lehessünk abban, hogy támogatás van a hátunk mögött.” – írja a HRD.

Ez a proaktív megközelítés hosszú távon pozitívan befolyásolhatja a cégben érintettek jólétét, jobb emberré, jobb alkalmazottá tehet bennünket, és erősebb, megbízhatóbb csapatot hozhat létre.

Forrás: hcamag.com

#HR #munkaegeszseg #mentalisjolet #vezeto

H I R D E T É S