Labdarúgók bére 2021-ben
Fotó: Envato

Havonta több millió forintot kereshetnek a focisták itthon

blank
blank

H I R D E T É S

A hazai bajnokság legmagasabb osztályában a COVID-válság ellenére egy év alatt 17 százalékkal növekedett a focisták fizetése – számolta ki az mfor.hu.

A két futballnagyhatalom, Németország és Anglia mögött Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben a focisták bére. Az UEFA (Európai Labdarúgó Szövetsége) adatai szerint a 2020-21-es bajnokságban az NB1-es csapatok összességében 82 millió eurót költöttek bérekre. Ez csapatonként számolva nem egészen 7 millió euró, mintegy 2,5 milliárd forint.

Az alkalmazottak mellett az „aranylábú gyerekek” a bérköltségek több mint felét vitték haza, átlagosan 2,9 millió forintot. Ez az akkori nemzetgazdasági átlagnak több mint a hétszerese – állapította meg a gazdasági portál, amely azt is kimutatta, hogy ebben az időszakban kevesebb focistát foglalkoztattak a hazai klubok, ezért inkább a 4 milliós átlagos bért tartják a valósághoz közelebb állónak. A magyarországi átlag bruttó bér a KSH számításai 431 300 forint volt tavaly év végén. Kérdés, vajon a labdarúgók bérét is beleszámolták-e.

H I R D E T É S