A COVID-járvány tavalyi első hulláma számos szektor hirtelen, szinte teljes leállása miatt alaposan megtépázta a munkaerő-kölcsönzés hazai piacát is, több tíz százalékos visszaesést okozva a kölcsönzött munkaerő iránti igényben. Év végére azonban a nyártól kezdődő folyamatos emelkedésnek köszönhetően, szinte teljes egészében a járvány előtti szintre épült vissza a szegmens.

„Tavaly év végére a vendéglátás és a turizmus kivételével minden iparágban visszarendeződést tapasztalhattunk a járvány előtti szintekre. A fehérgalléros munkakörök esetében is új pozíciók nyíltak, a cégek elkezdtek újra toborozni, munkaerőt felvenni. A koronavírus-járvány által leginkább érintett szektorokból egyes munkavállalók átmenetileg más iparágakban keresnek boldogulást, de amint a járványügyi és ezzel párhuzamosan a gazdasági helyzet tovább javul, várhatóan nagy igény jelentkezik majd ezeken a területeken is a munkaerőre, amely kiszolgálására a munkaerő-kölcsönzés kiváló megoldást nyújthat” – hívta fel a figyelmet Berta Péter, a WHC Csoport ügyvezetője.

A bizonytalanabb gazdasági helyzet növeli a munkavállalói elkötelezettséget

A Kincentric Legjobb Munkahelyek Programhoz kapcsolódó globális kutatásában itthon 130.000 munkavállalót vont be. Az eredmények azt mutatják, hogy tavaly világszerte nőtt a munkavállalók munkahelyi elkötelezettsége, míg itthon megállt a négy éve tartó csökkenő tendencia. A vírushelyzet miatti bizonytalanabb gazdasági helyzetben tehát felértékelődik a biztonság a munkavállalók számára.

Forrás: MTI

#munkaerokolcsonzes #munkaerokozvetites #munkaeropiac #allas #hr

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét