A regisztráltak már sms-értesítés nélkül is foglalhatnak időpontot és helyet a Pfizer-vakcinára – jelentette be a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.

György István elmondta: a sajtótájékoztatóval egyidőben az online időpontfoglalóban meghirdetnek a kedden érkezett szállítmányból 199 ezer adagot elsőkörös oltásra csütörtökre, péntekre, szombatra és vasárnapra.

Most már minden érvényes regisztrációval rendelkező kiválaszthatja a IDE kattintva a taj-száma és a születési dátuma segítségével az oltás helyszínét és időpontját. Regisztráció és időpontfoglalás nélkül viszont senki ne keresse fel az oltóhelyeket – kérte az államtitkár.

Nagyon korlátozott mennyiségben lehet még foglalni AstraZeneca-oltásokat, ugyanis ebből a vártnál kisebb mennyiség érkezik és azokat 2. körös oltásokra fogják felhasználni – mondta György István. Az orosz vakcinára váróknak az államtitkár azt tanácsolta: ne halogassák az időpontfoglalást, mert ebből nem érkezik több az országba, már mind a 2 millió megrendelt adag megérkezett és csak párezer maradt belől.
    

A 16-18 éveseknek már nem lesz külön oltási akció, érvényes regisztrációval ők is a felnőttekhez hasonlóan foglalhatnak időpontot és helyet. A háziorvosoknál is folytatódik az oltás, ők Sinopharm-, Janssen- és Moderna-vakcinát adnak be.

Forrás: MTi

#oltas #jarvany #vakcina

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét