Orbán Viktor a Kossuth Rádióban
Forrás: MTI, Miniszterelnöki interjú a Kossuth Rádióban

Nyakig vagyunk a negyedik hullámban

blank
blank

H I R D E T É S

Most “nyakig vagyunk a negyedik hullámban”, a neheze ezután következik, és az egyetlen, ami megvéd, az oltás – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádióban.

A kormányfő kifejtette: akik nincsenek beoltva, életveszélyben vannak. Hozzátette: a védelmi intézkedések nem védenek meg a vírustól, csak a járvány terjedésének a sebességét lassítják. Kijelentette: ha mindenki be lenne oltva, nem lenne negyedik hullám, vagy ha lenne, “az inkább csak hullámocska lenne”.

Közölte: a második oltás után 4-6 hónappal annak védereje csökken, ezért indokolt a harmadik oltás felvétele. A harmadik oltás utáni védettségi szint jóval magasabb, mint a második oltás utáni, és természetesen sokkal magasabb, mintha nem lennénk egyáltalán beoltva

Akkor nem lesz ötödik hullám, ha mindenki beoltatja magát, és “nem fogjuk tudni elkerülni, hogy a végén mindenki beoltassa magát” – hangsúlyozta.

Közölte: jövő héten oltási akció lesz az országban, regisztrálás és bejelentkezés nélkül 101 oltóponton lehet reggel 7-től este 7-ig felvenni a vakcinát.

December környékén lesz olyan szakmai vélemény, amely eldönti, hogy az öt és tizenkét év közötti gyerekeket szabad-e oltani, és ha “jó választ” kapnak, akkor a szülőknek lesz lehetőségük, hogy az ebbe a korosztályba tartozó gyerekeiket beoltassák.

Magyarországon 10 millió oltás van, vagyis nemcsak harmadszor, hanem negyedszer is be tudnak oltani mindenkit.

Megjegyezte: a rendvédelemnél és az egészségügyben bevezetett felmondási tilalomtól, “senki sem boldog”, de olyan helyzet van, akkor be kell látni, hogy bizonyos szakmákból ilyenkor nem lehet távozni. Közölte, a kiskunhalasi járványkórházat akkor nyitják ki, ha “valami nagyobb baj történik”, vagy valamelyik kórházban feltorlódnak a betegek az ország bármely pontján.

Forrás: MTI

H I R D E T É S