Tanárnő
Forrás: Envato

Országos demonstrációt tartanak szombaton az oltatlan tanárok

blank
blank

H I R D E T É S

Január 15-re hirdettek a kötelező oltással pályaelhagyásra kényszerített pedagógusok demonstrációt a budapesti Oktogonra, innen vonulnak majd együtt a Kossuth térre. Gyülekezés fél 12-től lesz.

A koronavírus elleni oltást az egészségügy után az állami oktatásban dolgozó pedagógusok körében tették kötelezővé. Mára a pedagógusoknak jelentős része, körülbelül 95 százaléka oltatta be magát, az oltatlan tanároknak pedig fizetés nélküli szabadságot helyeztek kilátásba.

Miközben a pedagógus érdekszervezetek az elakadt bértárgyalások miatt figyelmeztető sztrájkot hirdettek meg január 31-re, március 16-ra pedig sztrájkot, az oltatlan pedagógusok most szombaton 11.30-tól kezdenek gyülekezni Budapesten, az Oktogonon, majd 12.00 órakor felvezető beszédekkel kezdődik a demonstráció.

Az EMMI tájékoztatása szerint a köznevelésben dolgozó mintegy 78 ezer pedagógus 94 százaléka vette fel a védőoltást, 3 százalékuknak orvosi ellenjavallata, 1 százalékuknak miniszteri mentesítése van, 1 százalékuk van betegállományban, és csak 1 százalék azoknak az aránya, akiket fizetetlen szabadságra küldtek. A számok nem tartalmazzák a szakképzésben dolgozók adatait.

Fotó: Envato

H I R D E T É S