Pályakezdő tanár
Forrás: Envato

Egyedi megoldást találtak ki Pécsett a tanárhiány megoldására

blank
blank

H I R D E T É S

Tanár szakos hallgatókkal pótolná a Pécsi Tankerületi Központ a hiányzó pedagógusokat. A helyettesítést megbízási szerződéssel oldanák meg.

Olyan hallgatókat alkalmaznának, akik az osztatlan tanárképzésben minimum öt lezárt félévvel rendelkeznek, és eddigi tanulmányaik során szakmódszertani kurzust/kurzusokat is teljesítettek. A megbízás tanórák és/vagy délutáni foglalkozások megtartására szólna, legfeljebb heti 14 órában.

A felhívás a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi karán tanuló hallgatóinak belső, Neptun-rendszerében jelent meg.

Országosan 12 000 pedagógus hiányzik a rendszerből, a kötelező oltást megtagadók távozása miatt pedig újabb, nagyságrendileg háromezer szakembert veszít el az oktatás, ehhez jönnek hozzá a jövőre nyugdíjba vonuló pedagógusok.

A Pécsi Tankerület december 20-án hozza nyilvánosságra, pontosan mely intézményekben milyen feladatok ellátására keresnek tanárjelölt hallgatókat. A felhívás szerint maga az iskolai munka jövő januárban már el is kezdődne, egy 45 perces tanóráért 2500 forintot tudnának fizetni. A Pécsi Tankerületi Központ illetékességi területe három járásra terjed ki.

Fotó: Envato

H I R D E T É S