A 2020. októberében indult Vállalkozások munkaerő támogatása a kevésbé képzett és a 25 év alatti álláskeresők alkalmazására ösztönöz. Az érintettek között legtöbben eddig a kereskedelemben, vendéglátásban, gépjárműjavításban, feldolgozó- és építőiparban tudtak elhelyezkedni.

A program keretében a munkáltatónak legalább 5 hónapig foglalkoztatnia kell új munkavállalóját. A támogatás mértéke teljes munkaidős foglalkoztatás esetén havonta a bérköltség (bruttó munkabér és szociális hozzájárulási adó) fele, de legfeljebb 100 ezer forint. A munkaadók tehát álláskeresőnként összesen akár félmillió forint támogatásban is részesülhetnek.

A programnak köszönhetően az eddig munkába álltak kétharmada fiatal, egyharmada pedig alacsony iskolai végzettségű. A legtöbben Bács-Kiskun, Békés és Hajdú-Bihar megyékben találtak állást, főként a kereskedelemben, vendéglátásban, gépjárműjavításban, feldolgozó- és építőiparban.

A Vállalkozások munkaerő támogatása programra folyamatosan lehet jelentkezni a helyileg illetékes járási hivatalok foglalkoztatási osztályainál. A részletes feltételek és dokumentáció a munka.hu honlapon érhető el.

A Vállalkozások munkaerő támogatása program összesen akár 25 ezer álláskeresőt juttathat munkához.

#palyazat #foglalkoztatas #munkaero #vallalkozas #munkaeropiac #hatranyoshelyzetuek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét