film, karrier, siker, no
Fotó: Port.hu

Filmek, amik középpontjában sikeres nők állnak

blank
blank

H I R D E T É S

Ha téged is érdekel, hogy miként lehetsz sikeres nőként, esetleg inspirálódnál olyan személyektől, akiknek ez már sikerült, akkor ajánlunk néhány filmet, amik jó hatással lehetnek rád is. 

Nőként sikeresnek lenni a munkánk során? Elismerést nyerni és megbecsülve érezni magunkat? Természetesen lehetséges, hiszen másoknak is sikerült. Ugyan a legtöbb esetben hosszú évek kemény munkája áll ezek mögött, mégis számtalan olyan példa van, ahol nők tökéletesen érvényesülnek a munka világában, akár a versenyszférában is. Íme néhány film a témában!

Dolgozó lány

Tess McGill (Melanie Griffith) átlagos nő, aki nem mindennapi vágyakkal rendelkezik. A lány élete nagy lehetőségét látja saját maga által kreált ötletében, amely felkeltette új főnöke, Katherine Parker (Sigourney Weaver) érdeklődését is. Katherine azonban a nagy lehetőség küszöbén eltöri a lábát, és Tess egy nem éppen mindennapi ötlettől vezérelve Katherine Parkernek adja ki magát. Hamar rájön, hogy főnöke meg akarta lopni, ezért, hogy ne szalassza el élete nagy lehetőségét, szövetkezik egy jó nevű és jóképű brókerrel, Jackkel (Harrison Ford).

A számolás joga

Az ötvenes évek vége felé az Egyesült Államok minden erővel igyekszik legyőzni az űrversenyben Oroszországot. De, amikor már úgy tűnik, pénz, ész és elszántság kevés ehhez, találnak néhány, eddig még nem alkalmazott lángelmét, akiket talán érdemes lenne kipróbálni a cél érdekében. Hogy miért nem szavaztak eddig bizalmat nekik? Mivel mind nők és feketék. A három nő igazi zseni: senki nem érti, hogyan képesek megcsinálni azokat a számításokat, amiket végeznek, de villámsebességgel emelkednek a NASA ranglétráján, odáig, ahol a legnagyobb tudósok dolgoznak. A cél: feljuttatni John Glennt az űrbe, és természetesen utána haza is hozni.

Doktor Szöszi

A legtöbben ismerik és szeretik ezt a fantasztikus, szórakoztató filmet, és nem is hiába. Elle, a gimnázium szőke, cserfes nője rájön, hogy a bombázók élete sem könnyű. A szerelme elhagyja, mert politikusi pályára készül, és szerinte egy joghallgató csak komoly barátnővel mutatkozhat. Elle elhatározza, hogy bosszút áll, és felvételizik Amerika legnevesebb jogi egyetemére, hogy bebizonyítsa, méltó a feladatra. Igaz, a rózsaszín kiegészítői, magassarkú cipői és az illatos papíron beadott dolgozatai kissé megzavarják tanárait, ám, amikor egy gyilkossággal vádolt oktató ügyében kezébe veszi a nyomozást, minden megváltozik körülötte.

Szerző: I.A.
Fotó: Port.hu

H I R D E T É S