optikai-lluzio-iq-teszt-szemelyisegtipus-teszt
optikai-lluzio-iq-teszt-szemelyisegtipus-teszt

Optikai illúzió IQ teszt: Te megtalálod az elefántot 10 másodperc alatt?

blank
blank

H I R D E T É S

Ez az optikai illúzió könnyen megfejthető azoknak, akik magas intelligenciával rendelkeznek, mert könnyen észreveszik a képen elbújt elefántot, sőt, 10 másodpercen belül!

Optikai illúzió az IQ tesztelésére: Tanulmányok bemutatták, hogy rengeteg féle optikai illúzió, mint például a fizikai, pszichológiai, és a kognitív illúziók. Az optikai illúzió egy tudathajlító, alakváltó kép vagy rajz, ami kihívást okoz az agy számára az adott látvány érzékelésében. Sőt, egy normál emberi agy képes tárgyakra, vagy képekre úgy tekinteni, hogy minden szögből mást lásson. Ezek az illusztrációk egyébként részei a pszichoanalízis területének, mert fényt derítenek arra, ahogyan észleled a körülötted lévő világot. Egy ilyen okos régi kép látható egy cirkuszi mesterről, egy elefántot ábrázoló képpel.

optikai-lluzio-iq-teszt-szemelyisegtipus-teszt

A fent látható régi képi egy optikai illúzió, ami egy cirkuszi mestert ábrázoló skicc. A mester mögött egy cirkuszi sátor látható. A férfi egy trombitát és egy kardot tart. Viszont láttad az elrejtett elefánt arcát a képen? Úgy gondolod, hogy átlagon felüli intelligenciával rendelkezel? Nos, elismerték, hogy azok, akiknek magas az intelligenciájuk képesek észrevenni az elefántot 10 másodpercen belül. Ez a kép csak egy újabb szórakoztató módja az IQ szint felmérésének.

Sikerült 10 másodpercen belül megtalálni?

Trükkös, de hidd egészen egyszerű észrevenni. Ha figyelmesen megnézed a férfit ábrázoló képet, meglátod, hogy a kabátja igazából az elefánt. Így, most már látni fogod a szemeit és a nagy füleit, a férfi hátán. Kutatások kimutatták, hogy az optikai csalódás általában érdekfeszítő betekintést nyújt arról, ahogyan az agyunk működik. A színek, fények és minták megtrükközik az elmét, ezáltal olyan dolgokat láthatunk, amik ott sincsenek. Szóval, mondd meg nekünk, észrevetted az elefántot a képen?

blank

Tudtad?

Az optikai csalódások egyik példája a múltból a görög templomok háztetőihez köthető. Ezeknek a templomoknak a teteje ferdén épült. Ez az építési mód azt az illúziót keltette, hogy a tetők vízszintesek. Ez azért történt, mert a tető és a falak, amikor pontosan merőlegesek egymásra, azt az illúziót keltették, hogy a tető ívelt, vagy meghajlott. 

Forrás: Jagran Josh

H I R D E T É S