Mozi
Forrás: Envato

Pályakezdés vagy munkahelyváltás? Ez a film neked való

blank
blank

H I R D E T É S

Legutóbbi írásunkban az Ördög Pradát visel című filmet vettük górcső alá, megvizsgáltuk, a karrierépítés szempontjából, milyen plusz adhat nekünk. Ezúttal elhoztunk egy újabb alkotást, amit pályakezdőként érdemes lehet megnéznünk.

A filmlistánk teljesen szubjektív, saját tapasztalatok alapján készült, a cikkek olvasása ennek tudatában ajánlott.

A kezdő

A kezdő című film kötelező érvényű mindazok számára, akik könnyed kikapcsolódásra vágynak, de azoknak is, akik a pályájuk elején járnak, esetleg munkahelyváltáson gondolkodnak.

A történet röviden: a menő, netes divatcég az egyenlő esélyek jegyében úgy dönt, idősebb gyakornokokat is alkalmaz, így talál rájuk a 70 év körül idős bácsi, Ben Whittaker, akit Robert De Niro formál meg. Ben, aki elmondása szerint hasonló szakmában dolgozott, szemben találja magát a cég főnökével, a megállíthatatlan tempójú és talán – kezdetben – nehezen elviselhető temperamentumú Julessal, akit Anne Hathaway alakít. Hathaway megjelenése ebben a filmben már csak azért is érdekes, mert az Ördög Pradát viselben még ő volt az álláskereső, s nehézségei adódtak diktáror főnökével, ez esetben azonban felcserélődtek a szerepek.

Bár a film alapvetően a különböző korosztályok közötti konfliktus helyzetekre koncentrál, de ennél azért jóval több annál. Nem csupán a gyakornokság nehézségeit mutatja be, hanem arról is tanúbizonyságot tesz, hogy az idősebb generáció bölcsessége, tapasztalata, a fiatalok kreativitásával és dinamikájával ötvözve hihetetlenül klassz végeredményeket produkálhat.

A sort folytatjuk….

Szerző: G.P.

Fotó: Envato

H I R D E T É S