Az új koronafertőzések száma a második járványhullám idején Németországban még mindig magas, az egészségügyi intézmények pedig kapacitásuk határán vannak, egyre kevesebb a hely az intenzív osztályokon. Ráadásul egyre több a fertőzött gyermek is.

Csak a tegnapi napon 22.609 új fertőzöttet regisztráltak az országban, közel 5000-rel magasabb ez a szám a tegnapinál.

Egyre több német körzet klinikái érik el szó szerint a kapacitáskorlátokat a koronavírus-járványban. Van olyan kórház, melynek intenzív osztályán 26 ágyból 25 foglalt, a betegek háromnegyede koronavírus-fertőzött. Ez a tendencia pedig sok vidéki intézményre igaz.

Szászországban máris léptek: szigorítják a védőmaszk viselésének szabályait. Például hordani kell a védőfelszerelést a szupermarketek parkolóiban és az összes üzlet bejáratában, valamint az iskolák és a napközi központok előtt is. A szomszédos Csehországból és Lengyelországból rengetegen jöttek át a határon bevásárolni, vagy üzemanyagért. Ezt most gyakorlatilag nem tehetik meg, mert a karantén-szabályozásokat is módosították.

Németországban a koronavírussal fertőzött gyermekek száma is rendkívüli mértékben megnőtt szeptemberhez képest. Emiatt az iskolások visszakerülnek a fókuszba, sürgősen szükség van egy egységes védekezési koncepcióra.

Forrás: https://www.tagesschau.de, https://www.merkur.de

#Nemetorszag #fertozes #korlatozasok #maszk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét