„A fiatal munkavállalók megtartásának egyik legjobb módja a közösségépítés. Két idegen nyelv tudása egyre jobban felértékelődik a nemzetközi munkaerőpiacon. Az állam adókedvezményekkel támogathatná a külföldi képzést” – nyilatkozta a Felsőoktatási Rangsornak Maklári István, a Mastercard regionális tanácsadó üzletágának vezetője.

A menedzsment-tanácsadással foglalkozó társaság elsősorban pénzintézeteknek, kereskedőknek, állami szervezeteknek nyújt szolgáltatást. Mint Maklári elmondta, a munkahelyhez való viszony eltérő az idősebb és a fiatalabb generációnál. Az idősebbek életciklustól, családi háttértől függően hajlamosabbak arra, hogy ha végeztek a napi feladattal, hazamenjenek. A fiatalabb generációknál erősebb a közösségtudat, igényük van arra, hogy a munkaadó szakmai vagy szórakoztató jelleggel segítse a közösségi érzést. Többek között ez is kiderült a cég belső felméréséből.

A menedzsment tanácsadás jellemzően maszkulin iparág. Ahogy haladunk felfelé a karrier lépcsőin, egyre kevesebb nő vállalja, tudja vállalni ezeket a terheket. A magyar szabályozás jól működik, ezt nem érzem problémának. Véleményem szerint a rugalmasságot inkább társadalmi szinten kellene javítani. – tette hozzá a közgazdász.

Forrás: unilife.hu

#munakeropiac #karrier #nyelvtudas #kepzesek #munkavallalas

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét