allaskereses, allasinterju, munka, oneletrajz
Fotó: Freepik

Tuti tippek álláskeresőknek: tényleg fontosak a részletek? 

blank
blank

H I R D E T É S

Ha már hónapok óta állást keresünk, mégsem jön az, aminek jönnie kellene, akkor itt az idő, hogy stratégiát váltsunk. 

Ha még csak most akarjuk megpályázni álmaink állását, esetleg már elküldtük az önéletrajzunkat jó pár helyre, akkor is érdemes megfogadni az alábbi tanácsokad, ugyanis van néhány szuper tipp, amikkel megnövelhetjük az esélyeinket, s amik bevetésével szinte biztos, hogy hamarosan egy állásinterjún csücsülünk majd. Mutatjuk! 

Fontosak a részletek 

A titok mindig a részletekben keresendő, ez gyakorlatilag egy örökérvényű, íratlan szabály. Gyakran ott vétjük a legnagyobb hibát, hogy azt gondoljuk, egy túlcicomázott önéletrajz és a magunk fényezése lesz az, ami elnyeri majd a munkáltató tetszését, pedig az igazság az, hogy a visszafogott, minimalista stílust általában jobban kedvelik.

Az CV megírásakor törekedjünk a lényegre! Nem valószínű, hogy az általános iskolai érdemeink érdekelni fogják a leendő munkaadónkat, éppen ezért felesleges is beleírni. Próbáljunk meg releváns tapasztalatokat felsorolni: ha a cég profiljába illeszkedő szakmai gyakorlattal rendelkezünk az példának okán kiváló, máris megnöveli az esélyeinket. 

Ha már behívtak 

Ha már behívtak bennünket az interjúra, akkor azonnal közelebb kerülünk az áhított álláshoz. A személyes találkozó alkalmával lesz időnk bemutatkoni, ám arra figyeljünk, hogy ne túl hosszú monológokkal fárasszuk az interjúztatót. A rövid és tömör bemutatkozás megduplázhatja az esélyeket, hiszen az állásinterjún nem az önfényezés a cél, hanem az, hog bebizonyítsuk, valóban az adott feladatra születtünk. 

A közösségi oldalak 

Naivan azt gondolhatnánk, hogy a közösségi oldalon való jelenlét nem számít, pedig valójában nagyon is fontos. Biztos nagyon izgalmas, ha feltöltjük a legutolsó bulin készült fotókat, de közben legyünk azzal tisztában, hogy a HR-esek bizony lecsekkolják a profiljainkat. Persze ma már könnyedén különválaszthatjuk a személyes és szakmai accountjainkat, ez utóbbira ott van a LinkedIN, ennek ellenére érdemes ügyelni rá, hogy a Facebook és Instagram profilunk milyen felvételeket tartalmaz. A profiljainkat pontosan ezért érdemes csak a baráti körünkre szűkíteni, így ismeretlenek, na meg a leendő munkaadó sem tud rajta szörfölgetni. 

Szerző. G.P.
Fotó: Freepik

H I R D E T É S