Üzemi munkás
Forrás: Envato

“Kilóra eladják a magyar munkavállalókat a multinacionális cégeknek”

blank
blank

H I R D E T É S

A munkavédelmi szabályok szigorúbb ellenőrzését, illetve a munkaügyi szabályok szigorítását sürgeti az MSZP elnökhelyettese.

Komjáthi Imre az MSZP Facebook-oldalán a Samsung gödi gyára elől közvetített online sajtótájékoztatón úgy értékelt, Magyarországon a munkáltatókat nem, vagy csak csekély mértékben tartják vissza a törvények a munkavédelmi, munkaügyi szabályok megsértésétől.

Kiemelte a kormánnyal stratégiai partnerségi szerződést kötött cégeket, ugyanis szerinte a kormány a támogatásért cserébe nem vár el semmit a vállalatoktól. Hozzátette: “kilóra eladják a magyar munkavállalókat a multinacionális cégeknek”

Felidézte, hogy a közelmúltban – tisztázatlan körülmények között – munkahelyi balesetben meghalt egy fiatalember a Samsung gödi gyárában.

Jelezte, írásbeli kérdéssel fordulnak az illetékes miniszterhez, mert tudni akarják, hogy a stratégiai partnerek, a Samsung vagy a Continental, a Suzuki, a Hankook, mennyit költenek munkavédelemre, a munkakörülmények javítására. Azt is kérdezik – folytatta -, hogy az utóbbi három évben a stratégiai partnereknél hány alkalommal volt munkavédelmi, munkaügyi ellenőrzés.

Komjáthi Imre szigorú munkaügyi szabályokat és gyakoribb munkaügyi ellenőrzéseket követelt.

Forrás: MTI

Fotó: Envato

H I R D E T É S