Az Egyesült Királyságban egy magas rangú parlamenti képviselő azt állította, hogy az országban az éttermekből, bárokból, de a munkahelyről is kitilthatják azokat, akik nem hajlandóak a COVID-19 vakcinával beoltatni magukat. – írja metro.co.uk.

A HuffPost UK Commons People podcastjében Tom Tugendhat konzervatív képviselő azt mondta, biztos abban, hogy eljön hamarosan az a nap, amikor a munkavállalókat addig nem engedik be az irodába, amíg be nem mutatják az oltási igazolásukat. Szerinte akár a vendéglátóhelyek vagy boltok is megtagadhatják majd a belépést azoknak, akik nem oltatták be magukat.

A képviselő azután beszélt erről, hogy kiderült a Pfizer vakcinája 90%-ban hatékonynak bizonyult. Azóta az orosz Szputnyik gyártója már 92%-os hatékonyságról nyilatkozott, tegnap a Moderna pedig 94%-osról.

A brit kormány azt szeretné, hogy a lakosság beoltása minél hamarabb megkezdődjön, kezdve a kockázatos csoportba tartozókkal és az egészségügyben dolgozókkal. Néhány szakértő azt követelte a kormánytól, hogy tegye kötelezővé az oltást, de Matt Hancock egészségügyi miniszter kihangsúlyozta, hogy nem lesz az.

Forrás: metro.co.uk

#oltas #Egyesultkiralysag #munkahely #vakcina #COVID

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét