blank

“A Covid idején különösen fontos szakmákat tanulni”

blank
blank

A kamara támogatja, hogy a szakmával rendelkezők és arra érdemesek egyszerűsített úton kerülhessenek be a felsőoktatásba – mondta a Világgazdaságnak Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara nemrégiben újraválasztott elnöke.

A mostani válság teljesen átrendezi a piacot. Bizonyos, hogy az új gazdasági szerkezetben sok szakma átalakul, eltűnik. Azok a vállalkozások, akik ezt érzékelik és tudomásul veszik, helyesen reagálnak – mondta Parragh László. A mostani válság azokat a szektorokat érinti nagyon, amelyek a helyváltoztatásra építik tevékenységüket. Nehézségekkel küzd a repülőgépipar, a turizmus, vendéglátás, a gépkocsihasználat vagy az üzemanyag-fogyasztás.

A kamara fontosnak tartja az átalakuló rendszerben a szakmai képzéseket. Támogatja, hogy aki elsajátít egy szakmát, és arra érdemes, egyszerűsített úton juthasson be a felsőoktatásba. Azt javasoljuk, hogy mindenkinek meg kell adni a lehetőséget, hogy szakmát tanulhasson, amelyen belül továbbmehet, ha pedig nem tetszik neki, választhatja a felnőttképzést. Ez nagyon aktuális a Covid-helyzetben, ezért is erőlteti a kamara a felnőttképzés erősítését, azon belül pedig a részszakmák megerősítését. Be kell azonban látni, hogy erre sajnos még kicsi a társadalmi igény. – nyilatkozta a Világgazdaságnak a kamarai elnök.

Forrás: vg.hu

Fontosnak tartja-e Ön, hogy mindenkinek legyen “kétkezi szakmája”? Várjuk véleményét.

#szakkepzes #felnottoktatas #kamara #valsag