z generáció, karrier, chat gpt, mesterséges intelligencia, ai
z generáció, karrier, chat gpt, mesterséges intelligencia, ai

A Z generációsok fele szerint a Chat GPT jobb karrier tanácsot ad, mint a főnökük

blank
blank

H I R D E T É S

Amikor a Z-generáció szülöttjeinek tanácsra van szükségük úgy gondolják, hogy a Chat GPT jobb útmutatást fog adni, mint a felettesük.

Ez derül ki egy új felmérésből, amelyet a Workplace Intelligence, egy iparági kutatási ügynökség és az INTOO, egy tehetségfejlesztő cég végzett. A kutatók 2023 novembere és decembere között 1600 teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalót kérdeztek meg szakmai fejlődésükről, a teljes kutatócsoport 18%-a a Z generációhoz tartozik.

A megkérdezett Z generációsok 47 százaléka azt mondta, hogy az AI-hoz vagy a ChatGPT-hez fordulna, hogy jobb tanácsot kapjon, mint amit a menedzsere kínált, míg 55 százalékuk azt mondta, hogy a közösségi médiát használná – derült ki a felmérésből. Ennek az az oka, hogy a Z generáció 62%-a azt mondta, hogy szeretné, ha gyakrabban beszélhetne menedzserével a karrierfejlesztésről, de menedzsere túl elfoglalt.

A leggyorsabban növekvő munkavállalói demográfiai csoportként a Z generáció átformálja néhány iparági szabványt. Többet várnak el munkaadóiktól, mint a boomerek, az X-generációsok és az Y-generációsok, beleértve az erősebb mentorálást, jobb juttatásokat és több tanulási lehetőséget.

A felmérés szerint a Z generációs alkalmazottak 44%-a úgy érzi, hogy nem tud tovább fejlődni jelenlegi szerepkörén kívül, és körülbelül 40%-uk mondta azt, hogy a rossz karriertanácsok miatt küzd a mentális egészségével. Végül a munkavállalók több, mint fele úgy érzi, hogy munkáltatója jobban törődik a termelékenységével, mint a fejlődésével és jólétével.

A támogatás hiánya „folyamatos, fokozott lemorzsolódáshoz és csökkent elkötelezettséghez vezethet” a Z generációs alkalmazottak munkahelyi részéről – derül ki a felmérési jelentésből. Valójában a Z generációs válaszadók 44%-a mondta azt, hogy a következő hat hónapban azt fontolgatja, hogy felmond a munkahelyén.

A Workplace Intelligence és az INTOO felmérése szerint a jobb tanulási és mentorálási lehetőségekkel a Z generációk 97%-a azt mondta, hogy munkával való elégedettsége és motivációja növekedni fog.

A felmérés szerint a cégeknek nem szabad figyelmen kívül hagyniuk a fiatal tehetségeket. Ha a munkaadók erőforrásokat fektetnek be a Zers generációba, akkor újabb képzettségüket, találékonyságukat és lelkesedésüket hozzák a munkahelyükre.

Forrás: Insider

H I R D E T É S